Nicușor Dan o critică pe Gabriela Firea, despre care spune că se comportă în primărie „ca pe propria moșie”, în contextul demiterii în anul 2017 a Dorinei Lazăr de la conducerea Teatrului Odeon. După ce aceasta a câștigat procesul cu Primăria București va trebui să i se plătească salariul din banii bucureștenilor, mai spune Nicușor Dan, care adaugă că prima persoană care „va zbura” din primărie va fi directorul direcției juridice.

„Încă o dovadă că Gabriela Firea se comportă în primărie ca pe propria moşie. În 2017 a demis-o pe Dorina Lazăr de la conducerea teatrului Odeon. Instanţa a decis definitiv că demiterea a fost abuzivă. Acum primăria, din banii noştri, va trebui să îi plătească Dorinei Lazăr salariul de director pe toată durata contractului de management anulat, 2017-2019. Sunt sute de acte emise de primărie şi anulate definitiv de instanţă. Prima persoană care va zbura din primărie va fi directorul direcţiei juridice, Adrian Iordache”, a scris vineri Nicuşor Dan pe Facebook.

În anul 2017, vestea demiterii directoarei Teatrului Odeon a pornit o adevărată revoltă. Demiterea acesteia venea la doar câteva zile după ce aceasta fusese reconfirmată în funcție. O conferință de presă organizată la sediul UNITER dezvăluia un „proces” rezolvat în pripă de Primăria Capitalei. Dorina Lazăr declara pe atunci că decizia abuzivă a Gabrielei Firea a venit în urma refuzului ei de a tăia din bugetul teatrului.

Actrița a câștigat după aproape trei ani de zile procesul cu Primăria Capitalei. Dorina Lazăr a fost dată afară după o vizită a Corpului de Control al Primarului fără o explicație prea clară. Hotărârea instanței, pronunțată pe 10 iunie, este definitivă. Prin aceasta, a fost respins ca nefondat recursul intentat de Primăria Capitalei, după ce Dorina Lazăr a câștigat procesul într-o primă instanță.

Conform procedurilor, Dorina Lazăr urmează să revină la conducerea Teatrului Odeon și va primi drepturile salariale ce i se cuveneau pentru perioada în care a fost suspendată din funcție. De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, va trebui să-i plătească actriței suma de 1 leu, daune morale.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea