Boagiu a făcut aceste declaraţii în contextul unei întrebări referitoare la faptul că autorităţile române anunţă noi investitori străini însă numele lor sunt ţinute secret.

"Nu există secrete. Eu vă dau un exemplu pe care îl cunosc foarte bine. De exemplu la Târgu Mureş, şi-a anunţat IBM dorinţa de a crea un parc tehnologic. Este o discuţie care se poartă de la sfârşitul anului trecut", a spus Boagiu, conform mediafax.ro.

Ea a spus că a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesară companiei IBM.

"Ştiu foarte bine pentru că noi susţinem această investiţie făcând un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesară pentru a veni investitorul străin", a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare şi nici un termen de începere a proiectului, însă a adăugat că mai sunt şi alţi investitori interesaţi de România.

Recent, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Valerian Vreme, declara că ministerul lucrează la o schemă de ajutoare de stat pentru companiile care vor să dezvolte în România afaceri în domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmând să se numere IBM, Oracle, Dell şi Ericsson.
"Centrul în care IBM ar putea angaja 3.000 de salariaţi este diferit de proiectul din Târgu Mureş", spunea Vreme la mijlocul lunii septembrie.

La finele anului trecut, ministrul Vreme a anunţat că, la Târgu Mureş, ar putea fi înfiinţat un centru de cercetare al IBM, în care va fi instalat un "supercomputer" la care va fi conectată întreaga zonă balcanică.

Subsidiara locală a IBM, cel mai mare furnizor internaţional de servicii IT, are două centre în România, respectiv Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center şi Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele fiind situate în Bucureşti.