Ca urmare, la Geneva a fost prezentată o versiune a acestui model care permite transportul a șapte persoane. Grand Santa Fe este mai înalt (+10 mm), mai lat (+5 mm) și mai lung (+225 mm) decât versiunea de bază, având un ampatament extins (+100 mm) și beneficiind totodată de un spațiu de depozitare de 607 litri. Modelul permite alegerea configurației cu şase sau şapte locuri, pasagerii putându-se astfel bucura de spaţiu şi confort chiar şi pe parcursul călătoriilor lungi.
Noul model se diferențiază de actuala generaţie Santa Fe şi printr-o grilă, proiectoare de ceaţă şi bara de protecţie faţă redesenate. Partea din spate a fost complet remodelată. Hyundai oferă clienţilor o motorizare unică pentru acest model, adaptată dimensiunilor sale – propulsorul diesel de înaltă putere compatibil Euro 5 de 2,2 litri ‘R’ VGT, care poate furniza 197 CP și emite 192 g/km CO2.
Grand Santa Fe a fost prezentat pentru prima dată la salonul de la New York, însă Hyundai a menționat că modelul expus la Geneva a fost dezvoltat special pentru Europa.

Articol preluat din Suplimentul Auto Capital apărut în data de 25 martie 2013.

Mai multe detalii despre noutățile rezentate anul acesta la Geneva puteți găsi în secțiunea Geneva Motor Show 2013.