Cu acesti bani, compania va incerca sa dezvolte serviciile de consultanta si integrare, suport pentru clienti si service IT. Totodata, conducerea din Romania a HP a declarat de curand ca va mai angaja in cursul acestui an inca 60 de salariati, ajungand astfel la un total de 170. Compania nu are insa intentia de a-si deschide o fabrica in Romania, un serios imbatabil al pietei din Estul Europei fiind China. Directorul HP pentru zona EMEA (estul Europei, Orientul Mijlociu si Africa) a spus ca din punctul de vedere al costurilor, tarile din estul Europei nu pot concura China. Totusi, zona din care face si Romania parte este interesanta pentru dezvoltarea de proprietate intelectuala.

Nokia are 39% din piata mondiala de mobile
Rezultatele financiare pe trimestrul al doilea publicate recent de producatorul finlandez de telefoane Nokia indica o crestere cu 1% a vanzarilor nete fata de perioada similara a anului trecut. In trimestrul doi din 2003, Nokia a vandut de 7,09 miliarde euro. Pe de alta parte, profitul net raportat de companie in aceeasi perioada a inregistrat o scadere de 28%, la 624 milioane de euro. Jorma Ollila, presedinte si director executiv al Nokia, a afirmat ca rezultatele bune din al doilea trimestru au la baza doi factori: „piata din Statele Unite, cea mai mare piata a companiei, si piata globala CDMA.” Nokia este lider mondial pe piata telefoanelor mobile, avand o cota de 39%. „Cresterea de 14% inregistrata in trimestrul doi la nivelul volumului de telefoane mobile a fost sustinuta de livrarea a 13 noi modele”, a mai declarat Jorma Ollila.

Doar 4% din romani fac comert electronic
Aproximativ patru procente dintre utilizatorii de Internet din Romania acceseaza acest serviciu pentru operatiuni de comert electronic, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI). Conform datelor publicate de minister, 53% din respondentii la acest chestionar utilizeaza Internetul pentru a cauta informatii, 14% pentru a transmite mesaje prin posta electronica, in timp ce numai trei procente pentru a intra pe chat. Circa 26% dintre persoanele care au raspuns la acest chestionar folosesc Internetul pentru ca beneficiaza de toate serviciile amintite mai sus. Sondajul a fost realizat prin intermediul paginii de web a ministerului. In prezent, in Romania, 2,2 milioane de persoane utilizeaza Internetul.

Adresa saptamanii

http://reg.anrc.ro/posta/reg_univ.php

Nota: La aceasta adresa sunt disponibile informatii despre companiile care au dreptul sa furnizeze servicii postale si despre serviciile pe care acestea intentioneaza sa le ofere.