Legea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, va interzice de asemenea vânzarea, cumpărarea sau folosirea de ţigări electronice de către tineri sub 21 de ani.

'Majorarea vârstei minime ca parte a eforturilor noastre de control privind tutunul va contribui la reducerea fumatului printre tineri şi va spori posibilitatea ca aceşti copii să crească fără a fi fumători', a precizat, într-un comunicat, guvernatorul David Ige.

Tot vineri, Ige a semnat o lege care interzice fumatul, inclusiv folosirea de ţigări electronice, în parcuri şi pe plaje.

Majoritatea statelor americane au stabilit vârsta minimă legală pentru fumat la 18 ani, iar unele – la 19 ani. Unele oraşe şi ţinuturi, printre care oraşul New York şi ţinutul Hawaii, au majorat deja vârsta minimă legală pentru fumat la 21 de ani.

Aleşi locali din statul Washington şi din California au încercat de asemenea în ultimele luni să obţină majorarea vârstei minime legale pentru fumat la 21 de ani.

Oponenţii legii susţin că aceasta limitează alegerea pentru persoane considerate adulte în alte situaţii, cum ar fi înrolarea în armată.

În Hawaii, nouă din zece fumători încep să fumeze înaintea împlinirii vârstei de 21 de ani, iar mulţi susţin că primesc ţigări de la prieteni şi rude care au vârsta legală, potrivit biroului guvernatorului.

Potrivit unei campanii împotriva consumului de tutun, fumatul cauzează anual moartea a 1.400 de persoane şi costuri medicale de 526 milioane de dolari în Hawaii.AGERPRES


Te-ar putea interesa și: