La asta nu ne-am fi așteptat niciodată. Un ministru din Guvernul Dăncilă uimește și scoate din sărite pe toată lu,ea. Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a făcut afirmații incredibile în direct la Antena 3. Andronescu a afirmat, pe parcursul emisiunii de la Antena 3 că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei“ fetiţele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi şcolii să fie mult mai responsabili.

Declaraţii controversate ale ministrului Educaţiei au stârnit o reacţie fermă din partea deputatei PNL Adriana Săftoiu, invitată, de asemenea, în emisiune. “Eu nu ştiu la ce vreme din perioada comunistă s-a referit doamna Andronescu, însă pe vremea mea, adică prin anii ’87- ’89, eu obişnuiam să merg la Piteşti cu autostopul. Să nu idealizăm perioada comunistă. Nu e cazul”, a declarat Adriana Săftoiu, conform adevarul.ro.

„Dacă nu ar fi existat doar două curse, la ora 7.00, respectiv, la ora 15.00, Alexandra nu ar fi fost nevoită să ia o ocazie ca să ajungă la timp în oraş. Alexandran u a greşit că a luat o ocazie. E vina noastră că, la sate, nu asigurăm, la intervale mai dese, mijloace de transport. Doamna Andronescu însă susţinea sus şi tare ideea ei”, a subliniat Adriana Săftoiu. Cât despre agresorul Alexandrei, Adriana Săftoiu susţine că „acel monstru nu e singur şi cineva încearcă să ne convingă că e singur”,