Un om cu un stil de viață sănătos respectă cele trei mese ale zilei și nu uită niciodată să ia gustări între. De asemenea, o persoană cu o dietă echilibrată știe că ceea ce mâncăm este la fel de important ca ora la care mâncăm.

Cea mai importantă masă din zi este micul dejun. Mâncarea de dimineață ne oferă energia necesară pentru întreaga zi, însă puține persoane știu că anumite alimente, mâncate dimineața, ne pot distruge stomacul. De aceea, ți-am scris o listă cu produsele pe care ar trebui să le eviți la primele ore ale zilei, dacă nu vrei să ai grețuri sau să fii balonat/ă după micul dejun. Spor la citit!

Alimente interzise dimineața. Greșeala care îți distruge stomacul

Nu trebuie să mâncăm pe stomacul gol următoarele produse alimentare:

Roşiile: Deşi roşiile sunt pline de vitamina C, nu trebuie mâncate pe stomacul gol deoarece conţin acid tanic, o substanţă chimică care creşte aciditatea din stomac.

Sucurile acidulate: Deși majoritatea oamenilor iubesc sucurile dulci, puțini oameni știu că băuturile carbogazoase pot produce ulcer dacă sunt consumate înainte de masă. În plus, zahărul consumat pe stomacul gol poate cauza diabet. Dacă vrei totuși să bei un suc dimineața, atunci optează pentru sucurile din fructe și legume proaspete, care curăță ficatul, dar și alte organe vitale.

Produsele de patiserie: Nimic nu este mai gustos decât o brioșă caldă, plină de ciocolată de dimineață. Chiar dacă ne lasă gura apă numai când ne gândim la așa ceva, în realitate glutenul poate cauza iritaţii severe ale stomacului.

Mâncărurile picante: Dacă ești un fan al mâncărurilor condimentate, află că trebuie să le eviți la micul de jun. Mirodeniile cauzează crampe abdominale.

Mere și pere: Deși oricui îi plac fructele proaspete, ar trebui să le evităm la micul dejun și să le lăsăm ca gustare între mese. Dimineața nu ar trebui să mâncăm niciodată pere deoarece fibrele sale naturale pot „răni” mucoasa stomacului, cauzând astfel dureri.