Fondul de dezvoltare imobiliară al Republicii Elene vrea să cedeze unor investitori dreptul de superficie pentru un lot de circa 500.000 de metri pătraţi, în zona Kassiopi (nord-est), pe o perioadă de 100 de ani.
Oferta se înscrie în demersurile Greciei vizând strângerea sumei de 50 de miliarde de euro printr-un program de privatizări şi concesionări, jumătate desfăşurându-se în sfera imobiliară. Grecia şi-a propus să încaseze 19 miliarde de euro din această sumă până în 2015.

Pe o treime din terenul oferit în concesiune pe insula Corfu se poate construi, între posibilităţile de exploatare fiind un complex de case de vacanţă sau facilităţi pentru petrecerea timpului liber. Termenul-limită de îndeplinire a formalităţilor pentru cei interesaţi este 10 aprilie, notează AP.

Responsabilii greci speră ca programul de privatizări să creeze circa 50.000 de locuri de muncă până în 2015 şi să dea un impuls investiţiilor şi creşterii economice. Ţara se află în al cincilea an de recesiune, în noiembrie înregistrându-se un şomaj-record de 21%.
SURSA: Agerpres