Adresându-se oamenilor de afaceri, proprietarilor de nave şi finanţiştilor locali, ministrul Finanţelor Evangelos Venizelos a spus că mega-deal-ul cu UE dă siguranţa că băncile greceşti sunt printre cele mai sigure din lume.
"Înţelegerea cu Bruxellesul garantează lichiditatea băncilor. Astăzi băncile sunt mult mai sigure… şi aste e o oportunitate pentru ca banii scoşi din ţară să fie redepozitaţi în băncile din Grecia", a spus Venizelos într-un interviu pentru Sunday Vima.

Din pachetul de salvare de 109 miliarde de euro, oferit de UE, FMI şi de alţi investitori privaţi, circa 20 miliarde de euro vor fi folosiţi pentru a asigura solvenţa băncilor.

Potrivit Guardian, banii grecilor au luat mai ales calea băncilor elveţiene şi cipriote, însă au existat şi relatări cu privire la greci "cu valize pline de bani" care au cumpărat proprietăţi în Londra în ultima perioadă.

Un alt fenomen, periculos pentru economia locală, este faptul că mulţi alţi greci şi-au retras economiile din bănci, păstrându-le în cash. Recent, presa greacă a relatat cazul unui cretan care a pierdut o sumă imensă astfel, banii retraşi din bancă şi ascunşi în casă fiindu-i distruşi de şoareci.