Din datele reprezentanților din turism reiese că pentru Grecia s-au înmulţit vacanţele care se întind pe două săptămâni şi apar tot mai frecvent chiar şi cele de trei săptămâni. Pentru Bulgaria sejururile s-au redus, ca medie, la patru-cinci nopţi. Astfel, potrivit platformei de rezervări onlinr ”Charterbus”,  Thassos, Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach, Platamonas, Nei Pori), Halkidiki şi Litoralul bulgăresc sunt principalele destinaţii turistice ale românilor operate cu autocarul.

Din punct de vedere al turiştilor transportaţi, din datele agenției Corali Holidays, reiese că destinaţia numărul 1 în ultimii trei ani este insula Thassos. Pe locul 2 se află fostul number one – Paralia Katerini – iar pe locul 3 Halkidiki – braţul Kasandra. Pentru Bulgaria, cei mai mulţi turisti aleg Nisipurile de Aur, datorită proximităţii şi varietăţii ofertei de cazare. Urmează, ca număr de turişti, Sunny Beach şi apoi Albena.

”Circa două treimi din turiştii noştri optează pentru destinațiile din Grecia, fie mergând an de an în acelaşi loc, fie alternând destinaţiile. În ceea ce priveşte Bulgaria, circa 90% dintre turiştii transportaţi pe cursele organizate de noi vin de la agenţii partenere care le-au rezervat acestora direct serviciile de cazare şi au luat transport de la noi”, subliniază Dumitru Luca, director general al Corali Holidays. Cei mai mulţi turişti vin din Braşov şi din oraşele învecinate, iar pe locul 2 se situează Bucureştiul, pe destinatiile din Grecia şi respectiv Ploieştiul pentru Bulgaria.

Pentru Grecia, circa 60% dintre turişti aleg locatii tip studiouri şi apartamente de vacanţă (self catering) pe destinaţiile principale, unde Corali deţine locaţii în garanţie. Tarifele pachetelor (cazare + transport) pe astfel de locaţii variază, în funcţie de sezon, între 115 şi 245 euro/persoană, minus reducerile de early booking aplicabile în funcţie de data rezervării şi care ajung până la 30%. În ultimii ani s-au înmulţit vacanţele care se întind pe două săptămâni şi apar tot mai frecvent chiar şi cele de 3 săptămâni.

Pentru Bulgaria, o pondere covârşitoare o au rezervările pentru locaţii care oferă servicii all inclusive iar hotelurile cele mai solicitate sunt cele de 4 stele. În comparaţie cu Grecia însă, în ultimii ani se observă o tendinţă de scurtare a vacanţelor, durata medie a acestora fiind de 4-5 nopti. Acest lucru este posibil datorită frecvenţei curselor cu autocarul.