OTE, care are operaţiuni şi în România, este controlat în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, în timp ce statul grec mai deţine un pachet de 10%. 

Vânzarea a jumătate din acţiunile deţinute de statul grec la OTE face parte din programul ambiţios de privatizări convenit de autorităţile de la Atena cu creditorii internaţionali, program care ar urma să genereze 14 miliarde de euro până în 2022. 

Transferul pachetului de 5% din acţiunile OTE către Agenţia de privatizare (HRDAF) a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. Urmează acum ca Agenţia de privatizare (HRDAF) să selecteze un consultant care se va ocupa de vânzare, momentul la care ar urma să aibă loc tranzacţia nefiind precizat. Conform termenilor acordului de privatizare a OTE, Deutsche Telekom are drept de preemţiune în cazul în care statul grec îşi vinde participaţia. 

Cu toate acestea, unii parlamentari din opoziţie precum şi OME-OTE, cel mai mare sindicat de la OTE, care susţine că reprezintă 14.000 de angajaţi ai companiei, se opun acestei vânzări de acţiuni apreciind că Grecia îşi va pierde astfel influenţa asupra unei companii de importanţă strategică. 

OTE, care pe lângă Grecia operează şi în România şi Albania, este a doua mare companie listată din Grecia cu o valoare de piaţă de 4,3 miliarde de dolari. Pe baza preţului de vineri al acţiunilor OTE, vânzarea unui pachet de 5% ar putea permite statului grec să strângă 216 milioane de euro. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. 

AGERPRES