Compania IT a lansat un concurs pentru companii, cea castigatoare urmand sa primeasca 20 de milioane de dolari, informeaza Associated Press. Desi premiul este mare, doar un numar mic de companii vor avea sanse sa-l castige. Google va acorda milioanele de dolari primei companii care va reusi sa aselenizeze un vehicul robotizat pe luna si sa transmita inapoi pe Pamant un gigabyte de imagini si clipuri video.

Premiul oferit de Google ar putea duce la efectuare primei private curse pe luna.

Google a incheiat un parteneriat cu X Prize Foundation pentru organizarea acestui concurs, la care poate participa orice companie din lume. X Prize Foundation a devenit cunoscuta cand a organiza concursul Ansari X Prize, care a dus la efetuarea primului zbor privat in spatiu. 

Compania care va indeplinii cerintele Google pana in 2012 va primi 20 de milioane de dolari. Premiul va scadea la 15 milioane daca cerintele sunt indeplinite pana in 2014, acesta fiind ultimul termen. Ocupantul locului doi va primi 5 milioane de dolari. Alte 5 milioane vor fi acordata companiilor care indeplinesc criteriile de calificare in cursa.

Sursa: AP