Banca americana Goldman Sachs a anuntat primele pierderi trimestriale din 1999, anul in care a fost listata, pierderi ce s-au ridicat la 2,12 miliarde de dolari in cel de-al patrulea trimestru fiscal.

Anuntul Goldman arata ca pana si cele mai bine pozitionate institutii financiare au fost afectate de criza financiara globala. Goldman Sachs a fost considerata vreme indelungata cea mai mare banca de investitii de pe Wall-Street.

Goldman Sachs a avut pierderi de 4,97 dolari/actiune in cele trei luni incheiate la 28 noiembrie, fata de un profit de 3,17 miliarde de dolari in perioada similiara a anului trecut.

Cea mai mare criza economica de la Marea Depresiune incoace a afectat si Goldman Sachs, care la finele lunii septembrie a fost fortata sa devina holding bancar si sa primeasca un imprumut de 10 miliarde de dolari de la guvernul SUA. Goldman Sachs este reglementata astfel de Fed si vor avea acces la imprumuturi cu dobanzi reduse si depozite garantate de Rezerva Federala.

Banca a fost nevoita, de asemenea, sa renunte la 10% din totalul salariatilor. Goldman Sachs avea 32.500 de angajati, in acest fel numarul salariatilor disponibilizati ajungand la peste 3.260.

Sursa: USA Today