UEFA a luat decizia de a-l amenda pe patronul echipei FCSB, Gigi Becali, cu suma de 30.000 de euro, după ce acesta a recunoscut public că a pariat pe meciul dintre Nordsjaelland și FCSB din turul 3 preliminar al Conference League.

Gigi Becali amendat cu suma de 30.000 de euro de UEFA

Amenda dată de UEFA vine în urma declarațiilor făcute de Gigi Becali în care acesta a afirmat că a pariat 20.000 de euro pe calificarea echipei sale în returul din Danemarca, meci pierdut cu scorul de 0-2.

Potrivit informațiilor transmise de Fanatik, amenda de 30.000 de euro este pentru „participarea la activități de pariuri legate de un meci din competițiile UEFA”.

În declarațiile sale, Gigi Becali a menționat că a pierdut suma pariată, deși a precizat că el nu a plasat pariul personal, ci a cerut unui cunoscut să parieze pentru el.

„Am mai pierdut din 20.000, am pus și un pariu de 20.000. Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7. Dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Și a pus 20.000 și i-am pierdut. Nu am pariat eu.

Hai să îți spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă”, declara Gigi Becali vara trecută, pentru Prosport.

Reacția FRF după declarațiile patronului FCSB

În urma acestor dezvăluiri, Federația Română de Fotbal a anunța, de asemenea, în august 2023, că se află în dialog cu UEFA în legătură cu situația lui Gigi Becali, dat fiind că meciul în cauză face parte dintr-o competiție organizată de forul european.

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon. Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, a reacționat FRF în vara anului trecut.

Este de menționat că FCSB a ratat calificarea în play-off-ul Conference League după ce a pierdut returul cu Nordsjaelland, scor 2-0, prin „dubla” lui Ingvartsen. Căpitanul echipei, Vlad Chiricheș, a comentat că echipa ar fi putut să facă mai mult și că a fost extrem de dezamăgit de eliminare.