"Unul dintre lucrurile pe care le-am anunţat comisiei a fost că am avut ieri după-amiază o discuţie cu domnul Sebastian Ghiţă, mi-a transmis un mesaj şi mi-a spus că domnia sa confirmă toate lucrurile apărute în spaţiul public ca şi declaraţii ale domniei sale şi consideră prin acest mesaj că comisia noastră se poate sesiza şi poate să verifice dacă lucrurile spuse de domnia sa se probează. A mai spus în mesaj că pentru orice alte nelămuriri stă la dispoziţia comisiei, să vedem pe parcurs când o să avem o astfel de audiere a domniei sale şi lămuriri în acest sens", a afirmat Manda după şedinţa comisiei. 

El a subliniat că în acest moment lucrurile spuse de proprietarul RTV pot fi analizate în comisie. 

"În cazul domnul Ghiţă, înţelegem că nu poate fi invitat la comisie, motiv pentru care domnia sa a transmis un mesajul public pe care îl putem lua în considerare. În acest moment, lucrurile spuse domnul Sebastian Ghiţă le putem prelua şi analiza în comisie", a adăugat Manda. 

Sebastian Ghiţă are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale. El a fugit din ţară în decembrie 2016, fiind prins în Serbia în luna aprilie a anului trecut, de unde autorităţile române încearcă să îl extrădeze. 

AGERPRES