Cei care vor să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă în zonele montane şi rurale din România trebuie să se grăbească cu rezervările. În mod obişnuit, după luna octombrie, pensiunile sunt ocupate aproape în totalitate de turiştii conştiincioşi care îşi asigură din timp mini-vacanţa de iarnă.

0-39716-paparev.jpgMai toate unităţile de cazare din România şi-au pregătit ofertele de Revelion încă de la sfârşitul verii. Un loc bun pentru căutarea ofertelor de Sărbători la noi în ţară, dar şi în străinătate, puteţi găsi chiar la Târgul de Turism care are loc în această săptămână. Ofertele diferă de la caz la caz, unele gazde dau pensiunile la cheie, lăsând mesele în grija ocupanţilor, altele, pe lângă posibilitatea de a ocupa integral unitatea de cazare, se oferă să asigure şi mesele, inclusiv cea festivă, şi diverse programe de agrement.

Anul acesta, preţurile sejururilor de Revelion au scăzut, din cauza crizei, faţă de anul trecut. O parte dintre proprietarii de pensiuni intervievaţi de capital.ro, susţin că au fost nevoiţi să scadă preţurile pentru a se alinia la tarifele pieţei, care au urmat o tendinţă descendentă. Acelaşi trend a fost scos în evidenţă şi de reprezentanţii ANAT.

Sezonul rezervărilor, în octombrie

„Faţă de anul trecut, în România ofertele sunt mai mult sau mai puţin la aceleaşi tarife. Criza a determinat scăderi şi de până la 20% în unele locuri”, a declarat, pentru capital.ro, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT.

Cei care nu au apucat să-şi rezerve locuri pentru Revelion nu au încă motive de îngrijorare, pentru că oferta este foarte mare şi capacitatea de cazare nu este ocupată nici în proporţie de 50%, potrivit lui Bădulescu. Totuşi, aceasta este perioada cea mai potrivită. „Rezervări masive pentru Sărbătorile de iarnă se fac, anual, în a doua jumătate a lunii octombrie, în perioada Târgului de Turism al României, atunci când apar ofertele pentru sezonul rece”, a explicat, pentru capital.ro, Maria Stoian, preşedinte al ANTREC.

Braşov: Revelion în 12 la 2.000 de euro

Preţurile diferă în funcţie de zone şi de confortul pe care îl oferă structurile de cazare. Pentru a vă face o idee, capital.ro vă prezintă câteva dintre ofertele cu care au venit proprietarii şi agenţiile la Târgul de Turism.

În Poiana Braşov, o vilă de 12 locuri poate fi închiriată cu pentru şase nopţi cu 2.169 de euro. La pensiunea Orizont, un pachet de cinci nopţi în regim de demipensiune pentru două persoane costă 1.000 de euro şi include masa festivă de Revelion şi cina de a doua zi. La hotelul Piatra Mare (4 stele), preţul unui pachet de cinci nopţi este de 3.010 lei de persoană în cameră dublă şi include micul dejun, mesele de seară şi cina festivă.

Predeal: sărbători în cuplu la 3.200 de lei

La Sinaia, găsiţi pachete pentru Revelion de patru nopţi de cazare la un hotel de două stele care costă între 1.100 şi 1.300 de lei. La Predeal, în Hotelul Hera oferta este de 5 nopţi cu mic dejun şi cină festivă la 3.200 de lei pentru două persoane.

Cinci nopţi în regim de demipensiune la Băile Tuşnad vă costă 850 de lei de persoană la Hanul Secuiesc sau 1.390 de lei la Pensiunea Iris. La Hotel Ciucaş, pachetul pentru 5 nopţi ajunge la 1.615 lei, preţ care include şi Masa de Revelion şi cea de la Carnaval.

Ofertă de două stele la 600 de lei de persoană

Pachetele de patru nopţi la Băile Herculane de Revelion de 5 zile la hoteluri de două stele sunt valabile la preţuri între 550 şi 650 de lei de persoană.

La Sovata, un pachet de Revelion la hotelul de 4 stele cu acelaşi nume pachetul de 5 nopţi costă 1.800 de lei de persoană, cu pensiune completă şi masă festivă. 

La Hotel Central din Piatra Neamţ, preţurile pentru sejururile de Anul Nou pleacă de la 239 de euro pentru 3 nopţi. Pensiunea Marina din Pucioasa are un pachet de 750 de lei de persoană, cu pensiune completă şi cina festivă de Revelion.

Dacă veţi ajunge pe Transfăgărăşan, tarifele pentru patru nopţi sunt de la 950 de lei de persoană la Hotel Posada de la Curtea de Argeş, 1.000 de lei la Cabana Cumpăna de la Lacul Vidraru şi 1.300 de lei la Complexul Turistic Capra.

Dacă alegeţi Maramureşul, pachetele de aici au preţuri care depăşesc 1.300 de lei de persoană, pentru şase nopţi de cazare la unităţile de două stele.