Așadar, ministrul din Germania a spus că piaţa unică europeană este extrem de importantă pentru cea mai mare economie europeană. Potrivit înaltului oficial, întreaga țară este dependentă de exporturi.

Economia din Germania ar putea fi grav afectată

În acest context, spune el, un aşa-numit „Dexit” ar putea distruge economia.

„Ar ruina economia noastră. De aceea trebuie să le spunem oamenilor, OK, poate nu eşti de acord cu politicile guvernului, dar acesta nu este un motiv pentru a schimba complet sistemul şi pentru a schimba ceea ce ne-a adus bunăstare până acum”, a declarat Christian Lindner, conform Bloomberg.

La rândul lor, mai mulţi politicieni și oameni din business au susținut că viziunea partidului AfD pentru o versiune germană a Brexitului ar fi dezastruoasă pentru activitatea economică.

Totuși, unul dintre liderii AfD a propus organizarea unui referendum pentru ca populaţia să decidă dacă vrea să rămân în UE.

Germania, UE
SURSA FOTO: Dreamstime

AfD vrea să lasă oamenii să decidă

Alice Weidel, unul dintre liderii AfD a numit Brexit „un model de urmat pentru Germania” într-un interviu pe care l-a acordat luna trecută.

De asemenea, aceasta a propus organizarea unui referendum pentru ca populaţia să decidă dacă vrea să rămân în UE.

Sursa menționată amintește că partidul anti-imigranţi AfD a reuşit să devină al doilea cel mai mare partid de opoziţie în sondajele de opinie.

Simultan, alianţa guvernamentală formată din trei partide care susţin guvernul Scholz îşi pierde din susţinere.

Christian Linder recunoaște că țara şi-a pierdut din competitivitate

Christian Linder a recunoscut că Germania şi-a pierdut din competitivitate. În acest context, spune el, pregăteşte o serie de propuneri pentru modul în care aceasta poate fi îmbunătăţită. Este vizat în mod special sectorul financiar.

Acesta spune și că este „foarte optimist” cu privire la perspectivele economiei germane şi se aşteaptă la o revenire „foarte curând”, dacă guvernul reuşeşte să îmbunătăţească perspectivele de business.

Cea mai mare economie din Europa ar putea fi afectată de criză

Amintim că Adrian Negrescu, analist economic, a spus că Germania se află într-o situație tensionată. Producția industrială a țării a atins cel mai redus nivel din 1995.

Mai mult, exporturile sunt într-o scădere constantă de șapte luni. Aceste aspecte indică posibilitatea unei recesiuni puternice în Germania, o țară care este al doilea exportator mondial și cel mai mare din Uniunea Europeană.