Ministrul Economiei din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg, a cerut joi grupului american General Motors (GM) să ia o decizie, săptămâna viitoare, în privinţa cumpărătorului diviziei germane Opel, transmite Mediafax.

Guttenberg a declarat la televiziunea ARD că există oferte pentru Opel gata să fie semnate şi este timpul ca General Motors să „cedeze”.

Guvernul german sprijină puternic vânzarea Opel către producătorul canadian de componente auto Magna.

Unii membri ai conducerii GM ar prefera ca grupul să păstreze Opel şi, dacă nu va fi posibil, divizia să fie vândută companiei financiare belgiene RHJ International, potrivit unor surse.

Guttenberg a arătat că discuţiile s-au concentrat pe găsirea unui investitor la Opel, el sugerând că autorităţile de la Berlin nu se aşteptă ca GM să păstreze divizia din Germania.

Guvernul german a condiţionat furnizarea ajutoarelor financiare necesare Opel de vânzarea companiei către Magna. Există pe de altă parte mari îndoieli legate de capacitatea GM de a atrage fondurile necesare, dacă va decide să nu vândă divizia.

Şeful GM Europe, Carl-Peter Forster, a declarat, joi, publicaţiei Die Welt, că cel mai probabil câştigător al licitaţiei pentru Opel va fi Magna.

SURSA: Mediafax