Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev i-a urat lui Elon Musk, vineri, 28 octombrie, noroc în lupta împotriva „dictaturii ideologice” pe social media, a relatat EFE.

Noul CEO al platformei Twitter a anunțat că intenţionează să reducă limitele ce restricţionează conţinuturile pe reţeaua socială, dar fără a o transforma platforma într-un spaţiu de manifestare a urii şi diviziunilor.

„Vom monitoriza în săptămânile şi lunile următoare posibilele schimbări pe platformă şi vom trage propriile concluzii”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, subliniind că această declaraţie nu este o ameninţare.

Medvedev i-a cerut lui Elon Musk să lase la o parte afacerea cu (sateliţi) Starlink în Ucraina

Dar „aceste concluzii ar putea fi, pentru a răspunde la o întrebare, dacă mai dorim sau nu să avem o prezenţă pe platformă”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Totodată, într-o postare făcută tot pe Twitter, fostul șef de stat rus Dmitri Medvedev i-a urat miliardarului Elon Musk noroc în lupta sa cu „partizanatul politic şi dictatura ideologică” de pe Twitter.

În acelaşi mesaj, Dimitri Medvedev care deține funcția de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, i-a cerut lui Elon Musk să „lase la o parte afacerea cu (sateliţi) Starlink în Ucraina”, reţeaua de sateliţi prin care Musk a ajutat Ucraina să menţină operaţionale internetul şi comunicaţiile încă de la debutul agresiunii militare ruse în Ucraina.

Musk a pledat pentru negocieri de pace în Ucraina

Elon Musk şi Dmitri Medvedev au avut cu o săptămână în urmă un scurt dialog pe Twitter, care a fost intens comentat apoi, după ce fostul preşedinte rus a ironizat demisia premierului britanic Liz Truss după o lună și ceva de la numire în această funcție.

Respectiv, Musk a catalogat „destul de bun” mesajul „troll” al lui Medvedev şi l-a întrebat pe acesta „cum merg lucrurile la Bahmut”, un oraş din estul Ucrainei pe care armata rusă se chinuie fără succes să-l cucerească. „Ne vedem la Moscova de Ziua Victoriei”, i-a răspuns ferm oficialul rus.

De asemenea, Elon Musk a pledat recent pentru negocieri de pace în Ucraina, promovând şi un plan pe principiul pace contra teritorii, idee pe care Moscova a salutat-o, însă Kievul a respins-o, ulterior.