George Simion recunoaşte că AUR se confruntă cu probleme în interiorul partidului

George Simion şi-a prezentat duminică, 7 aprilie, la Târgovişte, candidaţii pentru alegerile europarlamentare.

Au fost alături de liderul AUR pe scenă şi candidaţii partidului la preşedinţia consiliilor judeţene şi la primăriile municipii reşedinţă de judeţ.

Preşedintele AUR a admis, în faţa oamenilor strânşi la acest eveniment, că există şi probleme în partidul său. El spune totuşi că trebuie avută răbdare.

AUR este cea mai tânără mişcare politică din România, afirmă George Simion, lăsând de înţeles că toate problemele interne urmează să se rezolve.

„Sigur că avem şi unele probleme în partid. E normal. Trebuie să avem răbdare. Suntem cea mai tânără mişcare politică şi suntem singura mişcare suveranistă”, a precizat George Simion.

Simion, îndemnat să candideze la prezidenţiale

El a mai vorbit şi despre posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale din acest an. Mulţi oameni îl sfătuiesc şi îl îndeamnă să facă asta.

George Simion lasă totuşi de înţeles că nu va face asta, pentru că are numai 37 de ani şi are tot timpul înainte pentru a intra, la un moment dat, şi în cursa pentru cel mai înalt post din statul român.

El spune şi că a preferat să aleagă pe lista AUR pentru europarlamentare oameni buni, care să apere România în Parlamentul European.

Mulţi au venit şi i-au sugerat să se treacă el însuşi cap de listă. Dar Simion spune că preferă ca formaţiunea sa să fie una corectă, nu falsă şi mincinoasă.

„Prietenii mei, oameni suveranişti, oameni în care am încredere, îmi dau sfaturi cât pot ei de bune şi mi-au dat un sfat în ultima săptămână, dar sfatul ăsta o să ducă la schimbarea conducerii partidului şi la schimbarea preşedintelui AUR.

Vor să îmi anunţ candidatura la alegerile prezidenţiale. Eu vă mulţumesc, am 37 de ani, o să vină vremea şi pentru anunţarea candidatului AUR la prezidenţiale după marea bătălie pe care o purtăm alături de domnitorii noştri şi de toţi eroii neamului românesc pe 9 iunie.

Asta este decizia mea, la fel cum am decis să avem oameni buni care să fie apărători ai României în Parlamentul European pentru că au venit mulţi să-mi spună, George, hai să te treci tu primul pe listă să câştigăm alegerile.

Nu putem fi falşi, nu putem fi mincinoşi, trebuie să fim corecţi”, a mai indicat liderul AUR în discursul susţinut al Târgovişte.

George Simion a mai anunţat că peste 600.000 de români au semnat listele AUR cu candidaţii pentru Parlamentul European.

El spune că sunt mult mai mulţi susţinători decât credeau adversarii politici şi chiar decât sperau cei din AUR.