Vila din imagine,casa de protocol inainte de 1989, a fost privatizata. Actualul proprietar a consolidat-o, a reamenajat-o, a zugravit-o cu vopsea lavabila, a utilat modern baile si a adus mobilier nou. Cladirea a mai pastrat insa o boala, ca urmare a proastei administrari din trecut: are igrasie, foarte greu de indepartat.
In acest moment, la vanzare, sunt putine astfel de vile, deoarece ele au fost cumparate de diverse regii si firme private, pentru angajati. Pe aceasta, proprietarul cere un pret foarte mare, dar oferta de inchiriere in sezon este tentanta si-i aduce clienti suficienti.
O oferta imobiliara inedita este cea a unei vile in constructie, care are prevazute 13 camere de inchiriat, iar proprietarul a construit o piscina cu apa termala, pentru care a obtinut toate avizele necesare. In plus, a construit la parter un restaurant si are amenajate cateva locuri de parcare.
Prin agentia imobiliara, proprietarul cere o suma colosala, cinci miliarde de lei, in conditiile in care constructia ar avea nevoie pentru a fi terminata si mobilata de mimimum un miliard de lei.
Terenurile costa intre 5 si 15 USD/mp
Pentru o casa de vacanta proprie, este mai usor sa cumperi teren si sa o construiesti, intrucat astfel de oferte de case noi, bine utilate, nu exista. Terenurile sunt ieftine, intre 5 si 15 USD/mp, in functie de amplasament si sunt foarte multe pe piata, conform datelor oferite de Florin Negoita, director al agentiei imobiliare InfoCasa din Deva.
Statiunea Geoagiu Bai este asezata pe malul drept al Muresului, intr-o depresiune formata de coamele Muntilor Metaliferi.
Cea mai mare bogatie a statiunii o constituie izvoarele de ape minerale carbogazoase si termale, cunoscute inca din antichitate. In centrul statiunii se afla relicve ale vechilor amenajari romane ale izvoarelor termale, un bazin si o retea de tuburi de teracota prin care captau apa. Apele curative de la Geoagiu sunt indicate, ca uz extern, in afectiuni reumatismale degenerative, inflamatorii, afectiuni ale sistemului nervos periferic si locomotor, precum si in boli dermatologice, nevroze astenice si boli profesionale. Ca uz intern, sunt indicate cure pentru afectiuni gastrice, ulcer, afectiuni cronice hepato-biliare, colite, afectiuni ale aparatului renal, precum si in cazul afectiunilor asociate – endocrine, de nutritie si tulburari de metabolism. In statiune exista o policlinica balneara, unde se pot face bai termale cu apa minerala in bazine si la cada, bai de plante si impachetari cu namol, hidro-kinoterapie, hidro-electrofototerapie, termoterapie si gimnastica medicala.
Baza materiala a fost din aceasta toamna privatizata si este de asteptat ca din urmatorii ani investitiile promise de cumparatori sa dea roade si sa se vada intr-un aspect mai ingrijit si mai prosper al statiunii.
Vara, aici vin in week-end si locuitorii municipiului Deva, situat la 35 kilometrii departare. Pentru acestia, cele sase izvoare cu apa minerala strandul arhiplin cu trei bazine termale si cadrul natural reprezinta o atractie.    

Calificative
Amplasament: *****
Vila se afla in centrul statiunii, in mijlocul unui parculet de conifere si plante sudmediteraneene, in apropierea strandului, de care o despart doar 50 de metri, si a bailor termale – circa 100 de metri. Accesul este usor.

Parcare: *****
Dispune de 40 de locuri de parcare, suficiente pentru capacitatea vilei.

Dotari si finisaje: **
Vila are sistem propriu de incalzire, bai si camere complet echipate si mobilate, la nivel mediu. Interiorul a fost de curand reamenajat si utilat modern –
gresie, faianta, obiecte sanitare noi, mobilier nou. Are telefon, fax si sala de conferinte. Are in proprietate un parc, un miniteren de tenis si doua mese de ping-pong.

Suprafata si
compartimentare: ***
Vila are demisol, unde se afla un bar, un spatiu de protocol si un restaurant, cu bucatarie proprie, iar la parter si etaj se gasesc sapte apartamente. In total cladirea are o suprafata desfasurata de 700 mp, iar apartamentele de doua si trei camere au suprafete de 30-45 mp.

Grad de intretinere: **
Imobilul este vechi, din anii 70, dar s-au facut reparatii capitale in acest an. Din pacate, igrasia este inca o problema pe unul din peretii exteriori. Cladirea este insa trainica, constructia fiind din zidarie, cu acoperis tip sarpanta.

Shopping: ****
La aproximativ 150 metri se afla centrul comercial al statiunii Geoagiu.

Lumina naturala si spatiu
verde: *****
Vila este inconjurata de brazi si are
ferestre mari, luminoase.

Securitate: *****
Constructia, parcul si parcarea sunt sub paza permanenta, avand administrator si personal permanent.

Raport pret-calitate: **
Proprietarul cere 10-15 USD/noapte sau 325.000 USD – pret de vanzare. Tinand cont de zona, de starea de sanatate a cladirii, pretul este cam piperat.