În cadrul acestui eveniment exclusivist, la care au luat parte toţi şefii  companiei americane dar şi cei ai diviziei europene, au fost dezvăluite noile modele Fiesta ST şi Kuga, dar nu şi varianta de serie a modelului B-Max care este produs la Craiova.
Conform lui Stephen Odell, şeful Ford Europa, noul model Fiesta ST este cu 20% mai puternic decât predecesorul său graţie motorului EcoBoost de 1.6 litri care dezvoltă 180 CP.  Cu ajutorul acestuia, dar şi al unui sistem performant de transmisie, vehiculul poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de şapte secunde, iar viteza maximă a urcat la 220 km/h.
În privinţa noului SUV Kuga, principala noutate menţionată de oficialii companiei americane, pe lângă modificările de design, este posibilitatea de a deschide hayonul prin simpla poziţionare a piciorului sub bara din spate. De asemenea, bancheta din spate poate fi rabatată prin simpla apăsare a unui buton. Graţie acestor îmbunătăţiri, accesul spre zona destinată bagajelor este mult mai facil. Kuga, ca şi B-Max va avea în dotare performantul sistem de comandă şi control SYNC.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/-Li-xZCGwZw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Corespondentă de la Geneva