In primele 8 luni ale acestui an, Generali Asigurari a subscris un volum total de prime brute de 250 milioane lei, cu 34% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent (186 milioane lei).Valoarea primelor brute subscrise la asigurarile de viata a fost de 36,5 milioane lei, in crestere cu 47% comparativ cu perioada ianuarie – august 2006 (24,8 milioane lei). Din totalul de prime brute subscrise la asigurarile de viata, 24,7 milioane lei provin din contracte individuale, 2,26 milioane lei din asigurari de grup si 2,26 milioane lei din asigurari unit linked.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 213,3 milioane lei, cu 32% mai mult decat in aceeasi perioada a anului anterior (161,6 milioane lei). Cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei au fost asigurarile auto, urmate de asigurarile de cladiri si continut, precum si de asigurarile de viata individuale.

“Rezultatele obtinute de Generali Asigurari in perioada mentionata arata ca s-a indeplinit deja 87% din intreg planul stabilit pentru anul 2007 si ca eforturile depuse de forta de vanzare pentru dezvoltarea companiei sunt remarcabile”, a declarat Tudor Moldovan, Directorul General al companiei.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 84 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari. 

Generali Group este unul din liderii sectorului de asigurari din intreaga lume, cu o experienta de 176 de ani in domeniul asigurarilor. Generali Grup are 315 companii consolidate, dintre care 126 de holdinguri financiare si 113 societati de asigurare, peste 40 de milioane de clienti in intreaga lume si 66 000 de angajati. In 2006, Generali Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.

Sursa: Capital