Ambele proiecte sunt cofinanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar valorea este de 97,47 milioane de lei, respectiv 65,94 milioane de lei. Cea mai mare parte a finanţării o reprezintă contribuţia companiei: 81,1 milioane de lei, respectiv 49,5 milioane de lei. Asistenţa financiară nerambursabilă în cazul primul proiect este de 16,32 milioane de lei, iar la proiectul care vizează  creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distrubuţie a gazelor naturale prin dezvoltarea reţelei de medie presiune, fondurile nerambursabile se ridică la 16,44 milioane de lei.

Reprezentanţii companiei susţin că cele două proiecte sunt suplimentare programului de investiţii bugetat de acţionarul majoritar pentru acest an.
 “Proiectul pentru modernizarea reţelei de distribuţie din Bucureşti va fi derulat în perioada 15 mai 2012 – 31 iulie 2015. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea conductelor de gaze naturale cu un grad de uzură avansat şi care nu pot fi protejate catodic, în vederea creşterii siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie. Lungimea reţelei de distribuţie a gazelor naturale ce va fi modernizată în cadrul proiectului este de 92 kilometri, iar numărul de branşamente conectate la această reţea este de 3.760”, a declarat directorul adjunct Strategie şi Reglementare al companiei, Bogdan Valter.

Potrivit acestuia, tronsoanele reţelei de distribuţie care vor fi modernizate sunt grupate în două zone. Prima prima zonă este în Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Carol I, Pache Protopopescu, Nicolae Bălcescu, General Magheru, Bd. Dacia, Strada George Enescu, Strada Tunari şi a doua zonă – Lacul Tei, Bulevardul Lacul Tei, Strada Barbu Văcărescu, Calea Florească.

“Intenţionăm să reducem numărul mediu anual de întreruperi temporare în alimentarea cu gaze naturale, emisiile de gaze naturale degajate în atmosferă şi să creştem continuitatea alimentării cu gaze naturale prim mărirea numărului de ore de funcţionare a reţelei de distribuţie”, a adăugat Bogdan Valter.

70 km de conducte noi pe 16 bulevarde din Bucureşti

Cel de-al doilea proiect presupune construirea a 16 tronsoane noi de conducte de polietilenă cu o lungime de 70 de kilometri, proiectul urmând să fie implementat în perioada 22 mai 2012- 31 iulie 2015.

Noile conducte sunt de presiune medie astfel încât investiţia  va asigura o presiune constantă de-a  lungul întregului sistem de distribuţie al Capitalei şi cel din judeţul Ilfov, conform datelor prezentate de reprezentanţii companiei. Totodată, beneficiile derulării proiectului constau în creşterea continuităţii alimentăriui cu gaze naturale, reducerea numărului de întreruperi şi alimentarea la presiuni optime a clienţilor din zona centrală a Capitalei.
Vezi aici Harta cu noile conducte

„Vom încerca să ne coordonăm eforturile cu cele ale Primăriei Capitalei astfel încât lucrările noastre să se suprapună cu cele de refacere a covorului asfaltic”, a spus Dan Pantilie, director general Distrigaz Sud Reţele. El a menţionat că aproape jumătate din investiţie reprezintă bani pentru refacerea pavajului.

Bugetul global de investiţii al Distrigaz Sud Reţele pentru anul 2012 este de aproximativ 175 de milioane lei. “Până la sfârşitul anului 2012 estimăm că vor fi modernizaţi aproximativ 325 km de reţea”, a menţionat Bogdan Valter.

Din bugetul pentru investiţii, circa 135 de milioane lei sunt alocate modernizării reţelei de distribuţie, pentru înlocuiri conducte şi branşamente, protecţia catodică, modernizarea posturilor staţiilor de reglare şi a posturilor de reglare măsurare.

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,4 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.

Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România, a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie. Distrigaz Sud Reţele deserveşte 18 judeţe din sudul ţării şi municipiul Bucureşti şi gestionează o reţea de distribuţie de aproximativ 17.000 km. Judeţele deservite de către companie sunt Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.