Capital a decernat premiile pentru cei mai merituoși reprezentanți ai mediului de afaceri din România. Gala Capital se află la cea de-a treia ediție și a adunat manageri de top și mai mulți miniștri ai Cabinetului Grindeanu. Cu ocazia înmânării marelui premiu – Cel mai bun CEO -, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a ținut să arate cât de important e rolul mediului de afaceri în economie: “Performanța economică pe care o generați este singura moștenire pe care o guvernare sau alta o poate lăsa societății românești”.

Gala de Excelenţă în Management a devenit deja tradiţie. Am ajuns la cea de-a treia ediție și suntem convinși că vor urma și altele. Asta pentru că în economia românească sunt mulți manageri cu rezultate remarcabile care nu sunt cunoscuți opiniei publice. La finele lunii mai, la Athenee Palace Hilton, în prezența unor invitați de onoare din Cabinetul Grindeanu, au fost decernate trofeele Galei Capital. Premiile au ajuns la acei manageri care şi-au atins obiectivele, au reușit să maximizeze contribuţia angajaţilor prin dezvoltarea şi implicarea acestora, au încheiat şi derulat parteneriate valoroase, au fost deschişi către inovaţie şi, nu în ultimul rând, au avut o implicare în proiecte de responsabilitate socială. Excelenţa în management, pe care redacția Capital a premiat-o anul acesta, a presupus orientarea către rezultate, concentrarea pe client, viziune şi leadership. |

Cititorii, rol important în stabilirea câștigătorilor 

Pentru că îi apreciem pe cei care ne citesc număr de număr sau zi de zi pe www.capital.ro, am decis să împărțim cu ei rolul de a alege câștigătorii. Astfel, cititorii site-ului Capital au avut posibilitatea să-și voteze favoriții. De rezultatele votului a ținut cont echipa Capital în procesul de desemnare a ocupanților primelor locuri la fiecare din cele 8 categorii de premii. În procesul de desemnare am identificat manageri cu o activitate demnă de invidiat, astfel că am hotârât să acordăm și trei trofee speciale.

Mulțumim partenerilor noștri care au făcut posibilă organizarea acestei Gale: Carrefour România, UP Romania, Schlumberger, Athenee Palace Hilton.

 

 

Succesul nostru se măsoară prin succesul dumneavoastră. Performanța economică pe care o generați de fapt este singura moștenire pe care o guvernare sau alta o poate lăsa societății românești. De aceea vă mulțumesc, vă spun că sunt onorat să fiu aici în această seară, și acest lucru mă obligă și voi fi mult mai atent, mult mai dedicat în ceea ce fac cât o fi mandatul meu, de ministru de Finanțe, pentru a susține și a sprijini performanța economică în România.
Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice


Mă bucur să văd că există sustenabilitate în IMM-uri. Rolul meu este să aduc mai multă încredere, să încurajez creșterea IMM-urilor într-un mod consolidat și tot ceea ce facem este îndreptat spre crearea unui mediu de afaceri prietenos, care să-i determine pe potențialii antreprenori să devină antreprenori, iar pe cei care sunt deja în business să le crească afacerea, așa încât să putem depăși media de viață de șapte ani a unui IMM din România.
Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat


În 2016, sectorul IT&C a contribuit cu 6% la PIB. Principalul nostru obiectiv pentru 2022 este atingerea cifrei de 10% din PIB pentru acest sector și suntem convinși că putem atinge acest deziderat având în vedere calitatea resurselor umane din România, infrastructura de comunicații de calitate și, bineînțeles, investițiile pe care Guernul le face pe partea de incluziune socială.
Totodată, încercăm să asigurăm un mediu predictibil pentru investitori.
Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaţionale

Societatea românească are nevoie de exemple, pentru că nu ne mai regăsim în nimic. În majoritatea cazurilor, politicienii ne-au dezamăgit. Mai avem câteva exemple pe care ar trebui să le promovăm, în afaceri și în sport. Extrem de important este ca Guvernul sau factorii decizionali să înțeleagă comunicarea între mediul de afaceri și instituțiile statului. Rolul nostru nu este acela de a pune lacăt pe business, ci de a-l încuraja să plătească taxe și impozite.
Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului

 

Citiți și:
Ravinder Takkar, Vodafone, cel mai bun CEO din România
Virgil Metea, director general Romgaz, locul II la categoria „Cel mai bun CEO”
Grigore Horoi, preşedinte Agricola Bacău, Loc III la categoria „Cel mai bun CEO”
Capital a desemnat cei mai buni directori financiari
Câștigătorii categoriei „cei mai buni manageri de resurse umane”, la Gala Premiilor de Excelență în Management
Managerii care au coordonat cele mai importante tranzacţii, premiați de Capital
Câștigătorii categoriei „cei mai buni manageri comerciali sau de vânzări”, la Gala Premiilor de Excelență în Management
Gala Capital de Excelență în Management: Premianții categoriei cei mai buni responsabili de CSR
Cei mai buni manageri de marketing, PR sau Public Affairs, premiați în cadrul Galei Capital