Gabriela Firea este de părere că nu există o înțelegere între Marcel Ciolacu și Cristian Popescu Piedone pentru ca acesta din urmă să nu se retragă din cursa electorală pentru alegerile locale 2024.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei a fost întrebată, într-o emisiune, despre posibilitatea unei înțelegeri între Marcel Ciolacu și Cristian Popescu Piedone în privința alegerilor pentru București. Răspunsul dat de Gabriela Firea a fost unul categoric.

Gabriela Firea susține că nu știe de nicio înțelegere cu Piedone

Liderul social-democrat a susținut că, dacă Piedone a bătut palma cu Ciolacu în acest sens, ea nu este la curent. În plus, o asemenea ipoteză nici nu o vede posibilă.

Firea a ținut să sublinieze că nu a avut niciodată discuții cu cineva din partid pe acest subiect. În plus, nici nu a primit mesaje de la partid în această privință.

“Dacă există, eu nu știu de ea și nu cred că există o astfel de înțelegere, dar eu spun cu fermitate și credeți-mă că nu am vorbit niciodată din mesajele de la partid, cum am văzut că le mai spuneți unor invitați. Nici nu am mesaje de la partid”, a comentat acesta.

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone / SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Liderul PSD pune accent pe experiența acumulată la București

Gabriela Firea a ținut să puncteze că a învățat din greșelile făcute în trecut. În plus, ea susține că experiența acumulată o va ajuta în poziția de primar.

„Eu vă spun din practică, pentru că am fost acolo, știu administrație, știu ce am greșit, știu ce greșeli nu aș mai repeta, știu ce am de făcut din a doua zi când ajung în Primărie, nu trebuie să mă calific la locul de muncă și nici nu voi avea un ritm de lucru al actualului primar care are un ritm de melc în administrație”, a spus prim-vicepreședintele PSD.

Nicușor Dan, criticat că s-a folosit de numele unui specialist renumit în fluidizarea traficului

Gabriela Firea l-a criticat dur pe Nicușor Dan. În opinia sa, acesta s-a folosit în campanie de numele unui specialist renumit în fluidizarea traficului. Ulterior, însă, după ce a devenit primar, această problemă nu i-a mai preocupat.

 „Am văzut și dezbaterea matematică vs usturoi. Nu! Eu văd altfel, eu văd oameni care sunt capabili să fie manageri, să conducă echipe, să formeze echipe să le conducă, să apeleze la specialiști atunci când nu știu să rezolve o problemă, nu să folosească specialiștii în campanie, de exemplu nume mari, cum a folosit din păcate domnul Dan, numele unui mare specialist în fluidizarea traficului, nu l-a mai contactat după campanie”, a comentat acesta.

Firea a spus că atunci când se promite mult în campanie și nu faci nici 30% din ceea ce promiți îi dezamăgești pe cetățeni.

„Toți avem o problemă. De vreme ce bucureștenii au fost și sunt atât de dezamăgiți acum tind să nu mai creadă pe nimeni. Aici cred că intervine rolul meu să le aduc aminte bucureștenilor ce am făcut patru ani de zile, în ciuda campaniei negative”, a punctat liderul PSD.