Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri seară, că va depune o plângere, după ce mai mulţi directori din cadrul Primăriei şi din instituţiile subordonate ar fi fost sunaţi de un consilier din partea ministrului Muncii pentru a fi invitaţi la o discuţie la sediul PNL.

”Iată cu ce se ocupă ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru. Iată cu ce se ocupă preşedinta PNL Bucureşti, ministurl Muncii, e clar că nu se ocupă de pensii şi alocaţii. (…) Astăzi, toţi directorii generali şi executivi din Primăria Generală- funcţionari publici, unii înalţi funcţionari publici – şi directorii de la companiile municipiale şi toţi directorii de la subordonatele primăriei au fost sunaţi în numele ministrului Muncii de domnul Mihai Ionescu  – consilier la Ministerul Agriculturii şi colaborare cu doamna ministru al Muncii – a sunat directorii, funcţionari publici care nu au voie să facă politică -să fie invitaţi în Aleea Modrogan, la sediul PNL, la o discuţie cu doamna Violeta Alexandru să le spună ce probleme au ei la serviciu. Adică i-a îndemnat să spună şi secrete de serviciu”, a declarat, miercuri seară, la România TV, Gabriela Firea, potrivit news.ro.

”În timul serviciului, fiind plătit din banii statului, probabil pe telefoul primit de la stat, a sunat toţi directorii din Primăria Capitalei. Noi vom depune o plângere”, a adăugat Gabriela Firea.

Aceasta consideră că ”funcţionarii publici nu trebuie să fie invitaţi la partide”.

”Vreau să o anunţ pe doamna ministru că facem o plângere şi-i spun că nu trebuie să îndemne funcţionarii publici să încalce legea şi să facă politică în timpul serviciului”, a precizat Firea, adăugând că unii dintre directori au înregistrat convorbirea.

”Eu înţeleg că sunt foarte disperaţi cu propriul lor candidat şi încearcă – dacă nu se poate de o manieră democratică şi transparentă să câştige aceste alegeri –să câştige prin alte metode”, a adăugat primarul general.