Frații Adrian și Dragoș Pavăl sunt gata să investească aproximativ 3,6 milioane de lei, respectiv 700.000 de euro pentru salvarea acestui proiect. Lucrările vor dura 27 de luni, din care trei vor fi dedicate serviciilor de proiectare, iar 24 pentru execuția lucrărilor.

Reprezentanții companiei au subliniat că Dedeman se va implica „fără doar și poate”, dacă autoritățile din Bacău vor solicita acest lucru.

Frații Dedeman sunt mereu pregătiți să susțină inițiativele din Bacău

„În situația în care Consiliului Județean Bacău ne va solicita sprijin financiar pentru acest proiect, ne vom implica fără doar și poate.

Suntem mereu deschiși să susținem inițiativele de bine din orașul nostru, iar reabilitarea unui monument istoric remarcabil, așa cum este Casa ‘Vasile Alecsandri’, se aliniază cu valorile companiei Dedeman, dar și cu dorința și eforturile noastre constante de a contribui la promovarea educației, culturii și patrimoniului cultural național”, au declarat reprezentanții Dedeman pentru Ziarul de Bacău.

SURSĂ FOTO: Ziarul de Bacău

Consiliul Judeţean a anunţat anterior că a lansat licitaţia pentru lucrările de renovare a imobilului aflat în stare avansată de degradare.

„Am lansat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de consolidare şi restaurare a Casei <Alecsandri>! Încă de la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, am considerat necesară reabilitarea urgentă a Casei <Vasile Alecsandri>, obiectiv de patrimoniu al Bacăului”, a transmis Valentin Ivancea, preşedintele CJ Bacău.

Imobilul se află într-o stare avansată de degradare

Conform acestuia, imobilul, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost achiziţionat de CJ cu scopul de a-l pune în siguranţă şi de a demara, urgent, lucrările de renovare.

„Din 2020, am depus documentaţia necesară în vederea obţinerii avizelor de la Comisia Naţională pentru monumente istorice. Fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, atât avizele, cât şi documentaţiile necesare demarării procedurii au luat timp, costurile fiind integral suportate de bugetul CJ”, mai arată şeful CJ Bacău.

Anunţul pentru contractarea execuţiei lucrărilor de restaurare a fost publicat în SICAP, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 30 august. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 3,6 milioane lei (inclusiv TVA), cu o durată de 27 de luni din care 3 pentru serviciile de proiectare şi 24 pentru execuţia lucrărilor.