‘Având în vedere hotărârile separate aprobate în cele mai recente adunări ale acţionarilor, Administratorul Fondului nu consideră decizia Tribunalului ca având impact material asupra Fondului. Administratorul Fondului nu a primit deocamdată niciun document oficial din partea Tribunalului Bucureşti în legătură cu decizia Tribunalului în acest dosar; odată ce acesta va fi disponibil, Administratorul Fondului va lua în considerare măsurile legale suplimentare adecvate şi va informa acţionarii în acest sens’, precizează comunicatul.

Pe pagina oficială de internet a Tribunalului Bucureşti au fost publicate joi o serie de decizii în legătură cu dosarul nr. 47039/3/2010 prin care avocatul Ioana Sfîrăială reclama Fondul Proprietatea. Tribunalul Bucureşti a admis în parte cererea reclamantei de anulare a unor hotărâri ale Adunării Generale Extraordinare ale Acţionarilor din 6 septembrie 2010. Acţionarii au aprobat la acel moment modificarea actului constitutiv al FP, în sensul schimbării sistemului de administrare, de la Consiliu de Supraveghere şi Directorat la societate de administrare a investiţiilor.

Avocata Ioana Sfîrăială, acţionar al Fondului Proprietatea, a contestat în instanţă, în octombrie 2010, deciziile Adunării Generale a Acţionarilor. Potrivit comunicatului FP, în esenţă cererea reprezintă un argument tehnic cu privire la formalităţile administrative necesare pentru convocarea Adunării Generale a Acţionarilor din data de 6 septembrie 2010 de către administratorii anteriori ai Fondului.

Pe de altă parte, avocatul Ioana Sfîrăială apreciază că “fundamentul pe care este clădit Fondul Proprietatea are la bază o hotărâre nulă, fapt ce nu poate fi ignorat de nici un for de decizie din România”.

În aceste condiţii, susţine avocatul, care are şi calitatea de acţionar al Fondului, ”toate hotărârile adunărilor generale ale acţionarilor din Noiembrie 2010 și din Noiembrie 2011, prin care s-a încercat o confirmare a actului constitutiv adoptat în Septembrie 2010 și a poziției administratorului unic sunt nule”.

În aceste condiţii, Sfîrăială  a acționat în instanță FP și a solicitat anularea hotărârilor AGA adoptate ulterior. Procesul are primul termen de judecată în Mai 2012.

Te-ar putea interesa și: