"In situatia in care deficitul pentru acest an a fost calculat la 2,95% din PIB, doar la un pas de deficit excesiv de 3% si departe de MTO-ul de 1% structural, pe care l-am realizat in 2014, ar trebui sa ne procupe foarte mult pleaca bani din Romania in off-shoruri . Asta in conditiile in care Guvernul spune ca nu acvem bani pentru legea salarizarii unitare!
Cred ca inteleg de ce se tergiverseaza. E cam greu sa te declari luptator impotriva marii evaziuni cand ai chiar in conducerea ministerului oameni care au avut off-shoruri,. Adica, atunci cand ai pus lupul paznic la oi!, scrie fostul ministru pe blogul său.

 

La începutul acestui an, în presă au apărut informaţii cum că secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe Gabriel Biriş deține nu mai puțin de 4 societăți offshore într-un paradis fiscal.

Ce spune Biriş despre firma pe care o deţine în Cipru: "Compania nu a fost niciodata activă, nici măcar nu a avut un cont deschis"

 

"Este o companie facuta cu multi ani de zile in urma impreuna cu niste prieteni, companie pe care intentionam sa o folosim pentru a investi/detine impreuna participatii in alte companii. Deci, un holding, pe vremea cand Romania nu era deloc prietenoasa cu astfel de companii", spunea Gabriel Biriş pe contul său de Facebook, răspunzând astfel unor acuzaţii cum că "hăituieşte săracii cu taxe, dar are off shore în Cipru ca să evite taxele".