‘Nu sunt absolut deloc la curent (cu această proprietate) şi este vorba despre o afacere fabricată de la cap la coadă’, a afirmat Bo în replică la o întrebare legată de reşedinţa respectivă. Această declaraţie a fost făcută publică de tribunal cu ajutorul unui microblog.

Procurorul a precizat, din contră, că dispune de ‘multe dovezi’ ce arată că Bo Xilai şi soţia sa au primit această casă ca un fel de mită, donatorul fiind Xu Ming, un om de afaceri din Dalian (nord-estul Chinei) acuzat de corupţie şi aflat în detenţie de peste un an. Acesta din urmă a fost audiat joi peste o oră în faţa curţii şi l-a confruntat pe acuzat.

La adresa din Cannes unde este situată această vilă a avut sediul o companie cu responsabilitate limitată, ‘Residences Fontaine Saint Georges’, creată în 2001, potrivit unor documente de înregistrare legale consultate de AFP. Aceste documente arată că trei persoane s-au succedat în cursul anilor 2000 pentru a asigura gestionarea ‘Residences Fontaine Saint Georges’ şi, prin urmare, a vilei franceze. Este vorba despre trei foşti apropiaţi ai familiei Bo Xilai, printre care şi Neil Heywood, un britanic care în cele din urmă s-a certat cu cuplul. Bărbatul a fost asasinat în noiembrie 2011 de Gu Kailai, soţia lui Bo Xilai. AGERPRES