De asemenea, au stabilit componența noului noul Consiliu Director al organizaţiei pentru următorul an de mandat (martie 2011- martie 2012). Astfel, Carmen Neagu, General Electric și Ionuţ Simion, PwC, preiau calitatea de vicepreședinte Amcham, în vreme ce Peter Weiss, Bancpost va fi trezorier.
Totodată, membri ai Consiliului sunt Wolfgang Schoiswohl – Banca Comercială Româna, Tibor Pandi – Citibank, Pascal Prigent – GlaxoSmithKline, Radu Enache – Hewlett-Packard, Bogdan Balaci – IBM Romania, Ronald Binkofski – Microsoft și Anda Todor – Salans.

„Revin cu o expertiză vastă în mediul de afaceri, cu o experienţă recentă în administraţia publică, şi îmi exprim încrederea că alături de colegii din Consiliul Director vom promova activ agenda AmCham pentru un mediu de afaceri solid şi viziunea privind creşterea competitivităţii ţării noastre” a declarat Alexandra Gătej, care actualmente activează în cadrul companiei de consultanță Maldon & Wat. În iulie 2009, aceasta a acceptat invitația de a fi consilier pe probleme de mediu de afaceri intern şi internaţional al preşedintelui României, Traian Băsescu, până atunci fiind director general al Unilever South Central Europe.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) este una dintre cele mai importante organizaţii profesionale de afaceri cu o contribuţie semnifcativă în procesul de consultare asupra  legilor şi reglementărilor cu efecte asupra mediului de afaceri din România. AmCham Romania reprezintă  300 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, cu  investiţii totale de peste 10 miliarde dolari şi aproximativ 200.000 de locuri de muncă create.  AmCham Romania este afiliată la Camera de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

Citește și Alexandra Gătej: „Nu vii să lucrezi pentru preşedintele ţării tale pentru salariu” Citește și Alexandra Gătej, consilierul-jucător la bursă