„ANAF trebuie să fie o instituţie a statului care să îşi facă treaba pentru că de asta îi plătim şi nu trebuie să ne fie frică dacă n-am greşit. Şi astăzi şi mâine pot veni la uşa noastră fără nici un fel de problemă dacă este legal. Dar nici într-un caz numai ca să ne intimideze. Pentru că, de exemplu, la mine poate veni de n-şpe mii de ori Eu mi-am câştigat acest drept, de a vorbi  nefăcând a veri în România. Nu am făcut averi, n-am făcut bani, nu am făcut contracte pentru familia mea sau pentru mine, nu am făcut absolut nimic. Şi atunci  nu îmi este frică şi oricând poate veni şi Garda şi ANAF şi oricine altcineva“, a declarat Mincă într-o emisiune la Antena 3.  

Potrivit acesteia, în mandatul său de un an şi jumătate la Loteria Română a trecut printr-un contral al Curţii de Conturi care s-a finalizat într-un raport de 300 de pagini.

„Am luat salariul până la sfârşitul mandatului reprezentând aproximativ  12 mii de euro, un an şi jumătate de mandat pe care nu m-aţi lăsat să îl duc la sfârşit pentru că trebuia să aduceţi om de la Cluj să îl puneţi acolo. Ştiţi că Curtea de Conturi a finalizat un control al Loterie şi sunt vreo 300 de pagini  în doi ani de zile  de activitate a PD-L?“, a subliniat Mincă.   
 
Potrivit acesteia, România are bani de pensii şi salarii pentru bugetari, însă sunt îngropaţi în economia subterană.

„Eu aş vrea să existe controale în fiecare zi la cei care fac evaziune fiscal şi la cei care protejează economia subterană. Pentru că bani există în România, am avea bani de pensii, am avea bani de salarii pentru bugetari, pentru profesori pentru medici dacă aceste instituţii ale statului şi-ar face cu adevărat treaba şi n-ar fi conduse doar de oameni puşi pe criterii politice  slabi dintr-un anumit punct de vedere, trebuie să recunoaştem. Că poţi să fii pe criterii politice pus dar să fii un profesionist şi să nu te abaţi de la deontologia profesională sub nici o formă“, a conchis Liliana Mincă.