Florin Cîțu e picat!”. Actualul Premier este ieșit din orice ecuație legată de guvernare, spun cei de la PSD, care neagă în continuare orice sprijin parlamentar pe care ar putea să i-l dea actualului premier.

Trebuie amintit însă că PSD-ul este acuzat că a făcut tot posibilul pentru a împiedica depunerea în Parlament a moțiunii de cenzură înițiate de AUR și USR PLUS.

Florin Cîțu e picat!”. PSD nu îi mai dă șanse

”Vrem să vedem care este pasul doi, după ce Florin Cîțu pleacă. Există un program de guvernare USR – AUR? Ne-ar interesa aceste discuții, că așa se poartă, să vedem care este pasul doi. Ce se întâmplă după ce Florin Cîțu pleacă? Există un program de guvernare USR cu AUR? Că dacă au făcut o moțiune comună, mă gândesc că e și pasul doi.

Mă gândesc că Florin Cîțu trebuie să ia act de demisiile celor 6. Să le înainteze către Cotroceni, cred, să numească niște înlocuitori, în acel moment se schimbă compoziția politică a guvernului, și conform Constituției este un termen maxim de 45 de zile în care Florin Cîțu trebuie să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere. Pe care PSD-ul nu-l va da. Ca să închidem subiectul.

Florin Cîțu, din punctul nostru de vedere, e picat. În orice calcule facem.

Ne-ar interesa aceste discuții, că așa se poartă, să vedem care este pasul doi. Ce se întâmplă după ce Florin Cîțu pleacă? Există un program de guvernare USR cu AUR? Că dacă au făcut o moțiune comună, mă gândesc că e și pasul doi.”, a spus Sorin Grindeanu, la Digi 24 Tv.

”Nu văd altă soluție”

”Vor să discute și cu noi lucrul ăsta? Suntem deschiși. Lucrul ăsta îl spunem de fiecare dată. Suntem deschiși unei discuții despre România și despre pasul doi.

Noi credem că în acest moment, cea mai bună cale pe care putem să o luăm – pentru că altfel intrăm doar în soluții de moment – e să mergem către alegeri anticipate. Știu că e o premieră în România, sunt destul de greu de făcut aceste lucruri. Știți că de fiecare dată poporul are dreptate. Și când se ceartă toată clasa politică, pentru că asta e imaginea de azi a României, trebuie să te întorci la popor.

Nu văd altă soluție.”, a mai spus reprezentantul PSD.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.