Florin Cîțu se arată încrezător cu privire la sesizarea CCR despre moțiunea de cenzură: Eu cred că vom avea câştig de cauză

Sâmbătă seara, premierul Florin Cîțu a vorbit despre sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) privind moțiunea de cenzură depusă de USR și AUR. Prim ministrul se arată încrezător cu privire la răspunsul judecătorilor.

Acesta a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că judecătorii constituţionali vor constata existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură de către USR PLUS – AUR.

„Este un conflict juridic cu care am sesizat Curtea Constituţională. Eu cred că vom avea câştig de cauză”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă seară, într-o intervenţie la Antena 3.

Va cere demisia președinților Camerei Deputaților și Senatului

Florin Cîțu spune că va continua să ceară demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului dacă CCR va constata un astfel de conflict juridic.

„Voi cere, bineînţeles, ceea ce am spus şi data trecută, demisia celor doi preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor dacă Curtea Constituţională  îmi va da dreptate”, a adăugat premierul.

Amintim că Guvernul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

În documentul respectiv, fostul premier al României, Ludovic Orban, este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin