Este cutremur la PRO TV, odată cu plecarea lui Florin Călinescu, un adevărat simbol al postului de televiziune şi jurat al emisiunii “Românii au talent”.

El a oferit mai multe detalii despre decizia sa pentru Aleph News.

“Spiritul PRO nu mai există!”

“Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature.

Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul PRO nu mai există!

Nu am obosit de atâta PRO TV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile.

Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, a declarat, luni, Florin Călinescu, potrivit alephnews.ro.

“Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat”

Florin Călinescu reaminteşte că nu este prima dată când a plecat de la PRO TV, însă acum nu-l mai leagă de acest post de televiziune ce-l lega în trecut de Adrian Sârbu, motiv pentru care a şi revenit: “prietenie de o viață, muncă făcută împreună”.

În plus, Călinescu a oferit detalii despre viitoarea lui ţintă, indicând că ar putea reînvia, sub o formă sau alta, celebrul show de satiră politică “Chestiunea Zilei”, care a ţinut milioane de români în faţa micilor ecrane începând cu anul 1996, pe PRO TV şi, pentru o perioadă, pe Tele 7 ABC.

“Chiar de două ori am plecat de la PRO TV. Dacă am plecat atunci când era bunul meu prieten Adrian Sârbu, vă dați seama că acum nu mai există niciun considerent de natura celor de atunci: prietenie de o viață, muncă făcută împreună. Tot ce am făcut atunci și acum am făcut-o pentru public.

Chiar și mie mi se pare că atunci politica era într-o perioadă romantică, azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră și mă bate gândul să fac acest lucru. Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică”, a mai spus actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu.