Florian Tudor a ajuns să fie încarcerat în închisoarea unde se afla El Chapo! Are cel mai înalt nivel de securitate din Mexic

Jonathan Bass, un judecător districtual din Mexico City, a declarat anterior transferul lui Florian Tudor în închisoarea Altiplano drept valid. Amintim că în ziua de 22 iunie, Florian Tudor a depus un apel împotriva „detenţiei în regim de izolare şi a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, la un centru federal de detenţie din Almoloya de Juárez, statul Mexic.

Totuși, Florian Tudor se plânge că este maltratat şi izolat în închisoarea Altiplano, conform informațiilor transmise de razon.com. Trebuie menționat că închisoarea respectivă are o suprafata de 260.000 mp şi o capacitate de 724 de deţinuţi, având cel mai înalt nivel de securitate din Mexic în momentul de față.

Se plânge de maltratare și izolare

În urma ultimei decizii, există deja doi judecători care au respins cererea de protecţie a lui Florian Tudor, care se plânge de maltratare, izolare şi transfer de la o închisoare la alta fără să fie consultat.

Anterior, Judecătoria a şasea Penală a districtului Amparo, din Mexico City, a respins „ca inadmisibilă” cererea de protecţie judiciară solicitată de Florian Tudor, care a dorit să anuleze decizia unui judecător de a-l transfera în închisoarea de maximă securitate Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano.

Amintim că Florian Tudor a fost arestat în ziua de 27 mai, în birourile sale din Mexico City, fiind acuzat că ar fi liderul unei bande de criminali internaţionali, specializaţi în fraude bancare cu carduri de credit şi de debit. Potrivit rezultatelor obținute în urma investigațiilor realizate de autorități, acest grup a plasat dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, apoi au efectuat retrageri importante sau transferuri de bani în conturile organizaţiei.

Este închisoarea din care a evadat El Chapo

Potrivit sursei menționate, centrul de detenție respectiv este închisoarea din care a evadat El Chapo, fiind numită Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano , cunoscut sub numele de „Almoloya“.

Închisoare federală de maximă securitate, aflată la aproximativ 25 km de Toluca, a fost construită între 1988 şi 1990 și a primit primii deţinuţi în 1991. Datorită riscului crescând al unui atac asupra incintei, zidurile au fost întărite, fiind acum groase de un metru. De asemenea, spaţiul aerian a fost restricţionat, iar comunicaţiile sunt restricţionate pe o rază de 10 km.