Astfel, după trei săptămâni în care operaţiunile RHS au fost blocate, activitatea companiei a intrat în parametri normali.

„A fost un moment dificil nu doar pentru noi, ci pentru întreaga piaţă de IT care ar fi putut fi puternic destabilizată de întreruperea fluxului de distribuţie, însă am reuşit să găsim în timp util cea mai bună soluţie pentru reluarea activităţii. Mă refer la procesul de insolvenţă, care, în cazul nostru are doar conotaţii pozitive pentru că ne-a oferit singura cale de a ne reactiva conturile şi implicit, de a ne relua toate activităţile”, a declarat Dragoş Popescu, directorul general şi proprietarul RHS Company.

Insolvenţa, coordonată de administratorul judiciar Euro Insol, nu se datorează lipsei de profitabilitate a companiei, care a încheiat ultimii trei ani pe plus, ci unei suspiciuni de fraudă în valoare de 97 mil. lei pe care se presupune că a realizat-o RHS, Scop Computers şi Romsoft, principalii jucători din piaţa de profil din România.

În cazul RHS, ANAF a trimis pe 9 Martie 2012 o decizie de instituire a unor măsuri asiguratorii în urma unor verificări prin care s-a constat că RHS şi Romsoft au achiziţionat prin intermediul firmelor Star Soft şi Nord Star Soft servicii de furnizare date şi prelucrare informaţii pentru monitorizarea GPS a autovechiculelor în valoare de 550 milioane de lei (130 mil. euro) de la o firmă fantomă denumită Twin Impex SRL. TVA-ul aferent acestor facturi şi dedus fiscal este de 97 mil. lei. Situaţia este similară şi în cazul companiilor Scop Computers şi Romsoft. RHS a contestat la Judecătoria Sectorului 3 măsura asiguratorie instituită de fisc.

RHS a cerut expertiză judiciară şi a iniţiat demersurile legale pentru prezentarea în instanţă a probelor care demonstrează că suspiciunile ridicate de ANAF sunt nefondate. Prima înfăţişare a fost amânată, ca urmare a ridicării de către ANAF a excepţiei de necompetenţă materială a Judecătoriei Sectorului 3, unde a fost depusă contestaţia.
    
„Am acţionat perfect legal şi de bună credinţă atât în relaţiile comerciale cât şi în raporturile cu statul. Toate documentele care atestă acest lucru există şi facem tot posibilul pentru a le prezenta cât mai repede. Sprijinim ancheta cu toate resursele, pentru a clarifica poziţia şi a detensiona cât mai rapid piaţa, cu atât mai mult cu cât această tensionare este indusă artificial şi fără baze reale” a completat Dragoş Popescu.

Fondată în 1999, cu capital 100% românesc, RHS a ajuns lider de piaţă în România şi Balcani, având filiale în Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Galaţi, Suceava, Braşov, Ploieşti, Iaşi şi Craiova şi reprezentanţe în Olanda, Macedonia, Serbia şi Bulgaria. RHS este cel mai mare importator al mărcilor Fujitsu, LG Electronics,  AMD, Brother, Intel, Canon, HP, Sony, Kingston, Samsung, Toshiba, Microsoft şi principalul furnizor pentru pentru Altex, Domo şi hipermarketuri.

RHS Company, pentru care lucrează circa 200 de salariaţi, a dezvoltat propria marcă de sisteme, servere şi componente de reţea, înregistrând în 2010 o cifră de afaceri de peste 80 milioane de euro.