Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Dezvoltării, Regionale şi Turismului (MDRT), firmele au depus ofertele pentru obiectivele de investiții din 31 de județe, urmând ca pentru 10 județe, procedura de achiziție publică a lucrărilor de proiectare și execuție să fie relansate. 

”Până în acest moment s-au deschis ofertele pentru pachetele: Neamţ-Iaşi, Brăila-Galaţi, Braşov-Covasna, Ialomiţa-Călăraşi, Prahova-Giurgiu-Ilfov. Temenul pentru deschiderea tuturor ofertelor este 10 august 2011”, se arată în sursa citată.
MDRT informează că pachetul de lucrări (proiectare şi execuţie) aferente judeţelor Suceava şi Botoşani a fost atribuit asocierii S.C Tehnostrade SRL/S.C Spedition U.M.B la preţul de 551.988.671 lei fără TVA.

Totodată, au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru construcţia a 635 creşe şi grădiniţe în cadrul proiectului prioritar „Modernizarea localităţilor” din cadrul PNDI. Deschiderea ofertelor se va face în perioada 11.08.2011 – 16.09.2011.

Pentru proiectul prioritar „Sisteme de canalizare, epurare a apelor uzate şi alimentarea cu apă a localizăţilor”, parte integrantă a Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), în acest moment se analizează documentaţiile depuse.

”Până în prezent au fost avizate în cadrul Consiliului tehnico-economic al MDRT un număr de 1168 obiective de canalizare şi epurare a apelor uzate şi 891 obiective de alimentare cu apă a localităţilor”, se mai arată în comunicat.
.