România este reprezentată pentru a 16-a oară la această manifestare, firmele româneşti participante fiind prezente în cinci dintre cele şase secţiuni de modă şi accesorii ale Salonului, respectiv ‘Premiere Classe’- cinci firme, ‘Private"- 24 firme, "Fame" – cinci firme, "Mess Around" – trei firme şi "Mr. Brown" – o firmă.

Obiectivul principal al participării României cu o serie de branduri proprii este promovarea de mărci şi colecţii originale. În catalogul editat de organizatori, pentru a ilustra tendinţele sezonului de vară 2013, au fost selectate modele din colecţiile originale a 12 dintre participanţii români, trei dintre ei aflaţi la prima prezenţă în cadrul Salonului.

Potrivit MECMA, oamenii de afaceri români prezenţi la târg au avut încă din prima zi întâlniri de lucru, în vederea consolidării exporturilor de articole de îmbrăcăminte şi accesorii pe această piaţa tradiţională din Uniunea Europeană, precum şi pentru identificarea unor noi oportunităţi de atragere de investiţii în ţara noastră.

Experienţa acumulată de firmele româneşti în competiţia cu parteneri din Franţa şi din alte ţări va permite orientarea viitoarelor colecţii ale designer-ilor români, facilitând accesul brandurilor proprii pe nişe ale pieţei franceze, conform proiectului de branding al Strategiei Naţionale de Export.
Ediţia de vară a ‘Who’s Next’ propune publicului profesional 2000 de mărci din peste 40 de ţări, care expun în cadrul a şase secţiuni de modă şi accesorii. Ponderea cea mai mare a exponatelor revine confecţiilor textile (47%), urmate de produsele de încălţăminte (16%), bijuterii (11%), produse de marochinarie (9%), eşarfe (6%), pălării (2%) şi alte accesorii (12%). Tendinţele sunt stabilite de expozanţii europeni, respectiv de Franţa (41%), alte ţări europene (41%), Asia (12%), America (4%) şi Orientul Mijlociu (2%). Participarea societăţilor comerciale româneşti la aceste eveniment a fost realizată cu sprijinul Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine în colaborare cu Federaţia Patronală a Industriei Uşoare – FEPAIUS.