Conform ultimelor cifre de la Finante, Ferma Salcia S.A. a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de peste 30 de milioane de lei, în scădere de la 34,2 milioane de lei în anul 2016.

Ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, care anul trecut era deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societăţile implicate într-un dosar de evaziune fiscală.

Procurorii DIICOT bănuiesc că fima ar fi înregistrat în contabilitate o factură fictivă, iar fiscul ar fi încasat astfel mai puține taxe decât i s-ar fi cuvenit. Fostul și actualul director al fermei au fost aduși la București pentru audieri. 200 de mii de euro ar fi valoarea trecută în contabilitate, iar anchetatorii trebuie să stabilească și traseul banilor.

Nu mai puțin de 12 firme unele de construcții altele de prelucrarea deșeurilor dar și de creșterea porcilor sunt suspectate că ar fi implicate într-un mecanism de evaziune fiscală. Împreună ar și păgubit bugetul statului cu peste 9 milioane de euro. Practic, susțin procurorii, firmele ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive care ar fi diminuat pe deoparte obligațiile fiscale datorate pe de altă ar fi dus la deduceri nelegale de TVA.