Firea a menţionat totodată că în ultimele opt luni au fost economisite mai multe milioane de euro de la diferite contracte care au fost încheiate de o serie de firme cu Primăria Municipiului Bucureşti. 

"Iluminatul festiv, incluzând aici beculeţele – în jur de 1.300. Manopera şi energia electrică – 175.000 de euro. Păi, un milion de euro l-am economisit de la Arena Naţională. Vreo 5 milioane de la firmele de avocatură care se îmbogăţeau pe bugetul Capitalei şi multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primăria Capitalei. (…) Având în vedere cât de multe economii am făcut la buget în această perioadă, cred că putem să alocăm o sumă mică şi pentru ca Bucureştiul să fie ornat frumos de Paşte", a spus primarul. 

Gabriela Firea a adăugat că iluminatul festiv în perioada sărbătorilor pascale reprezintă un proiect al Primăriei Capitalei, în contextul în care mai mulţi cetăţeni au declarat că îşi doresc un oraş curat şi înfrumuseţat. 

"În premieră în Capitală, avem o idee – spun eu – care va fi apreciată de bucureşteni. Am demarat curăţenia de primăvară în toate cartierele din Bucureşti. De asemenea, repararea gropilor în asfalt, care au rămas după o iarnă destul de grea, deci ne ocupăm, ca o gospodină de casă, să fie şi curată, şi reparată, şi înfrumuseţată. Iar aici a venit această sugestie, să avem nu doar de Crăciun, ci şi de Paşte, iluminat festiv, pascal, în zona centrală a Capitalei, la Universitate, la Romană, la Unirii, în Centrul Vechi. De asemenea, la Patriarhie. Am primit o ofertă din partea companiei care are în responsabilitate, deocamdată, iluminatul public. Am analizat atât în ceea ce priveşte aspectul – deci partea grafică – şi soluţia financiară. Cred că la câte zeci de milioane de euro am făcut economie în aceste opt luni de zile Capitala îşi permite să aloce un mic buget şi pentru ca aspectul să fie unul plăcut. Sunt mulţi bucureşteni care nu au bani sau nu au timp să plece din localitate şi vor rămâne aici şi sunt convinsă că vor aprecia faptul că sunt multe evenimente pregătite pentru ei la Piaţa Constituţiei – târgul de Paşte", a spus ea. 

Firea a menţionat că la târgul respectiv vor avea loc evenimente culturale, spectacole şi vor fi amenajate căsuţe care vor comercializa produse tradiţionale, dar şi CD-uri. 

"Pentru copii avem foarte multe surprize, foarte multe locuri de joacă şi zone de agrement. De asemenea, Calea Victoriei, de la Guvern, până la Piaţa Enescu – deci zona Ateneului Român – va deveni pietonală, de vineri seara până duminică seara, începând cu perioada pascală. Pe toată această suprafaţă vor fi instalate mici scene unde vor evolua artişti. Vom avea de asemenea anumite tarabe care vor fi foarte frumoase vizual, aşa cum sunt şi în capitalele europene. Am ales deja câteva modele, unde se vor vinde de asemenea produse tradiţionale, suveniruri, fructe, alimente, băuturi răcoritoare, pentru cei care vor dori să parcurgă toată această distanţă pe jos", a declarat Gabriela Firea.

AGERPRES