Un om foarte apropiat al Gabrielei Firea a revenit la Primăria Capitalei. Este vorba de fostul prefect, Speranța Cliseru, care acum va ocupa funcția de consilier personal al primarului Capitalei. Anunţul a fost făcut chiar de edilul Capitalei, care a declarat că aceasta era detaşată la Prefectură şi s-a întors în Primăria Capitalei, unde se va ocupa de probleme legate de mobilitate şi infrastructură. Speranţa Cliseru este cunoscută drept o apropiată a Gabrielei Firea, ea fiind în trecut administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul primarului Capitalei. 

Măsura luată de Firea nu este deloc întâmplătoare, mai ales dacă ținem cont că Dragnea a început să-i elimine pe toți cei apropiați acesteia. Cu câteva zile în urmă,  PSD a decis retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Acestuia, care este un apropiat al lui Firea, i s-a reproşat declaraţiile critice la adresa conducerii partidului, a preşedintelui şi secretarului general, Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu.
La sfârșitul anului trecut, Guvernul a decis încetarea mandatului prefectului de Bucureşti, Speranţa Cliseru. Măsura a fost luată printr-o hotărâre de guvern iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, după ce fostul prefect a contrazis-o public pe Carmen Dan pe tema intervenției în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august. Speranţa Cliseru este cunoscută drept o apropiată a Gabrielei Firea, ea fiind în trecut administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea. Ulterior, Cliseru a fost numită de primarul general membru în consilii de administraţie la societăţile nou înfiinţate: Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA. În jurul Speranței Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenție în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piața Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susținut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forță, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.