Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu există posibilitatea înlocuirii acestui sistem centralizat de termoficare decât într-o perioadă foarte îndelungată de timp, câțiva ani și cu costuri foarte mari, atât din partea administrației, cât și din partea Primăriei.

„E o problemă pe care am preluat-o de la vechile administrații și la care avem datoria să găsim o rezolvare legală și imediată. Mă refer la situația RADET. Așa cum am informat în toate întâlnirile pe care le-am avut cu dumneavoastră, în ședința anterioară de instanță, judecătorul a spus foarte clar că dacă la următorul termen, care are loc mâine, ANAF, care e principalul creditor, nu vine cu o poziție fermă privind planul de reorganizare, RADET va intra în faliment. ANAF are mandat ca mâine să solicite o nouă prorogare, dar mergând pe coerența și pe logica ședințelor de instanță anterioare, e foarte posibil ca judecătorul să facă deja ce a afirmat la ședință, și anume să declare falimentul”, a spus Firea, în cadrul ședinței de la Primăria Capitalei.

Ea afirmă că, deși RADET  e în insolvență, s-au făcut mult mai multe reparații decât în anii precedenți.

“Datoria noastră e să salvăm ceea ce am moștenit, să reparăm toate conductele, să le reabilităm, să le modernizăm. Deși RADET  e în insolvență, s-au făcut mult mai multe reparații decât în anii precedenți. Pentru a continua tot acest proces de mondernizare, trebuie să există o entitate care să preia atât angajații (peste 3.000 de oameni), dar cel mai important este să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă și călădură a cetățenilor. E un lucru vital”, a adăugat Firea.