Gerrit Zalm, director general al ABN Amro, a declarat pentru FT că „a vorbit cu aproape toate băncile europene rivale” despre această idee. „Suntem foarte bine capitalizaţi şi nu suntem în situaţia de a avea nevoie de capital suplimentar. Suntem cu certitudine interesaţi să preluăm portofolii”, a afirmat Gerrit Zalm.
Conform FT, decizia ABN Amro de a achiziţiona active europene face parte din strategia băncii de a-şi reconstrui identitatea ca bancă internaţională. „În această perioadă ne concentrăm pe activităţile internaţionale în zonele unde credem că putem depăşi cele mai mari bănci din lume”, a explicat şeful ABN Amro.
În martie, ABN Amro a confirmat că se pregăteşte pentru o listare la bursă în 2014. Gerrit Zalm declarat atunci că salută planurile de listare la bursă şi se aşteaptă la scăderea semnificativă a costurilor de integrare, după costuri nete de 1,5 miliarde de euro legate de integrarea şi separarea de Fortis şi RBS.
ABN AMRO a fost naţionalizată în perioada de vârf a crizei economice, în 2008 statul olandez investind 16,8 miliarde de euro în bancă. Ministrul olandez de Finanţe a estimat că statul a cheltuit pentru ABN Amro suma de 28 miliarde de euro, mult peste preţul de achiziţionare, de 16,8 miliarde de euro.
În România, începând cu data de 15 octombrie 2008, ABN Amro a devenit RBS România.

Sursa: Agerpres