Investiţia va sprijini producţia pe plan local a vehiculelor Jeep Wrangler şi Jeep Cherokee şi lansarea noii versiuni a SUV-ului Jeep Compass, a informat într-un comunicat FCA.

În prezent, cota de piaţă a FCA se situează sub 1% pe piaţa indiană a automobilelor de pasageri. Adăugarea de noi vehicule la portofoliul companiei va ajuta FCA să-şi scadă costurile şi să-şi majoreze vânzările.

Investiţia vine într-un moment în care producătorii auto globali s-au angajat să îndeplinească dubla provocare cu care se confruntă industria: finanţarea vehiculelor prietenoase cu mediul şi pandemia de coronavirus (Covid-19).

Şi piaţa auto din India este afectată de scăderea vânzărilor. Grupul auto nipon Honda Motor a fost forţat să-şi închidă una dintre cele două fabrici din ţară, iar General Motors a oprit luna trecută producţia în India pentru export. În ultimii ani, mai mulţi producători auto au intrat pe piaţa din India, inclusiv grupul sud-coreean Kia Motors şi compania chineză SAIC Motor Corp.

FCA va produce şi va asambla noile SUV-uri la fabrica sa din vestul Indiei, pe care o deţine împreună cu producătorul auto local Tata Motors.

SUV-urile FCA ar urma să concureze cu modelul Endeavour de la Ford şi modelul Fortuner de la Toyota.

Investiţia totală a FCA în India va depăşi 700 de milioane de dolari, inclusiv 150 de milioane de dolari într-un nou centru global de tehnologie.

Fiat Chrysler Automobiles va investi două miliarde de euro în Polonia

Vicepremierul Jaroslaw Gowin a postat marți pe contul său de Twitter un mesaj prin care informează că producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) va investi două miliarde de euro (2,45 miliarde de dolari) în fabrica sa din Tychy, Polonia.

Din semestrul doi 2022, FCA intenţionează să înceapă fabricarea vehiculelor electrice şi hibride în Polonia. Compania va extinde şi moderniza fabrica din Tychy, regiunea industrială Silezia, unde vor fi produse maşini sub brandurile Jeep, Fiat şi Alfa Romeo.

În prezent, subsidiara poloneză a Fiat Chrysler produce automobilele mici Fiat 500 şi Lancia Ypsilon, şi are aproximativ 2.500 de angajaţi.

Investiţia reprezintă o gură de oxigen pentru cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est, care speră că trecerea la vehiculele electrice va ajuta sectorul auto să aibă o performanţă peste cea a rivalelor din Cehia şi Slovacia.

În planul strategic pentru perioada 2018-2022, FCA s-a angajat să investească nouă miliarde de euro în electrificare, iar valoarea totală a investiţiilor este de 45 miliarde de euro.