Berlinetta este dotată cu motor V8, fiind derivată din modelul de stradă 458 Italia şi este cel de-al cincilea model utilizat de Ferrari în programul său de curse, Ferrari Challenge Trofeo Pirelli, ce se desfăşoară pe trei continente (Europa, America de Nord şi Asia).

În România, Ferrari 458 Challenge a fost comandat deja de trei clienţi pasionaţi de competiţii. Aceştia vor putea rula la bordul maşinii pe circuitele europene. Pentru această maşină ei au scos din buzunar 250.000 de euro.

“Motorul V8 de 4499 cmc al 458 Challenge rămâne pe aceleaşi coordonate dinamice precum cele ale lui 458 Italia de stradă: putere maximă de 570CP la 9.000 rpm. Totuşi, au fost modificate rapoartele şi calibrarea cutiei de viteze F1 cu dublu ambreiaj pentru a garanta un cuplu mai mare la turaţii joase. 458 Challenge este, de asemenea, echipat cu diferenţialul electronic E-Diff, utilizat deja pe versiunea de stradă, o premieră pentru maşinile Ferrari destinate numai circuitelor”, se arată într-un comunicat al Forza Rossa.

Modelul Ferrari 458 GT îşi va face debutul în campionatele internaţionale de Grand Turism, prima provocare fiind cursa de 12 ore de la Sebring, ce va avea loc pe 19 Martie pe circuitul american din Florida, etapa contând ca prima manşă a International Le Mans Cup şi a American Le Mans Series.

Forza Rossa operează ca unic importator Ferrari pe piaţa românească precum şi în Bulgaria şi Republica Moldova. Începând cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al mărcii Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Te-ar putea interesa și: