Venezuale, această țară micuță dar foarte bogată în petrol, din nordul Americii de Sud, provoacă tensiuni internaționale aproape fără precedent. Deși este prăbușită complet din punct de vedere economic, cu o monedă care practic nu mai valorează nimic, Venezuela este intresantă pentru toate marile state ale lumii. Rusia vorbește deja deschis despre război, cu trimitere direcyă la apropiații președintelui SUA, Donald Trump.

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a respins miercuri sugestia făcută de Washington potrivit căreia Rusia l-a convins pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, confruntat cu proteste, să nu fugă din ţară, apreciind că afirmaţia este parte a unui război informaţional, transmite Reuters.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că preşedintele venezuelan Nicolas Maduro era pregătit marţi dimineaţă să plece spre Cuba, înainte de a fi sfătuit de Rusia să renunţe.

Rugată să comenteze declaraţiile lui Pompeo, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat pentru Reuters că acestea fac parte dintr-un „război informaţional”. Anterior, Moscova acuzase Washingtonul că încearcă să impulsioneze o lovitură de stat în Venezuela, aliată apropiată a Rusiei, şi că încearcă să demoralizeze armata prin răspândirea de fake news menite să scadă moralul militarilor.