''Compozitorul multilingvist'', aşa cum este denumită funcţia de cei de la Facebook, permite utilizatorului care scrie un mesaj pe reţeaua de socializare într-o anumită limbă să aleagă ulterior în ce limbă mai doreşte să fie afişat mesajul. Dacă utilizatorul scrie mesajul în limba engleză, dar are mulţi prieteni spanioli atunci respectivii vor putea vedea mesajul în limba spaniolă, desigur dacă aceasta este versiunea de limbă în care respectivii folosesc reţeaua de socializare, conform Agerpres.

Noua funcţie va permite asemenea permutări în 45 de limbi folosite la nivel internaţional şi va putea fi testată încă de pe acum din contul utilizatorului de la secţiunea setări şi folosind apoi butonul postează mesajul în mai multe limbi străine. 

Facebook a început să testeze această funcţie la începutul anului cu utilizatorii care deţin conturi pe reţeaua de socializare ale propriilor afaceri. Funcţionalitatea a fost testată pe circa 5.000 de conturi de Facebook, iar mesajele respective au primit peste 70 de milioane de vizualizări zilnice. Dintre mesajele postate, aproape 25 de milioane erau vizualizate într-o limbă secundară aleasă de cel care a postat mesajul, indică cei de la compania Facebook. Însă, peste 300 de milioane de oameni citesc zilnic traducerile automate ale mesajelor lor într-o altă limbă decât cea în care au fost scrise iniţial, indică Facebook, potrivit theverge.com.

Te-ar putea interesa și: