Gigantul auto chinez Chery Auto va construi o fabrică de mașini în România, după ce a înființat o fabrică similară în Spania. Urmează ca anul viitor să înceapă lucrările și în țara noastră.

Chery Auto intenționează să se lanseze și în alte țări

Marcus Du, brand manager pentru România, a oferit mai multe informații. El spune că gigantul din China selectează în momentul de față partenerii.

Acesta a amintit și de faptul că producătorul de automobile a înființat deja o fabrică în Spania. Totodată, a început livrările în Polonia, Spania și Ungaria.

Potrivit declarațiilor făcute de brand manager, compania intenționează să se lanseze și în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă, în viitorul apropiat.

„În prezent, selectăm parteneri. În ceea ce privește înființarea unei fabrici, am putea lua în considerare acest lucru în viitor. Fabrica va veni anul viitor sau mai târziu. Am înființat deja o fabrică în Spania și am început livrările în Polonia, Spania și Ungaria. Intenționăm să ne lansăm în alte țări, precum Germania, Italia, Republica Cehă și România în viitorul apropiat”, a spus el pentru G4Media.

Chery Auto
Chery Auto / SURSĂ FOTO: Dreamstime

Seria OMODA a câștigat teren la nivel internațional

Charlie Zhang, vicepreședintele executiv al Chery Auto, a explicat că seria OMODA a câștigat teren la nivel internațional. Potrivit acestuia, este nevoie de o extindere a capacităților de producție.

Volumul global cumulat al vânzărilor a depășit 220.000 de unități, a explicat Charlie Zhang. Astfel, a pătruns cu succes pe peste 40 de piețe de pe șase continente.

Acest lucru îl face unul dintre brandurile auto cu cea mai rapidă creștere la nivel global

„Volumul global cumulat al vânzărilor a depășit 220.000 de unități, pătrunzând cu succes pe peste 40 de piețe de pe șase continente, ceea ce îl face unul dintre brandurile auto cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Seria OMODA, ca linie de produse de bază a mărcii OMODA&JAECOO, a câștigat rapid favoarea tinerei generații de utilizatori la nivel global, datorită înțelegerii profunde a nevoilor utilizatorilor, a designului futurist unic și a activităților ecologice în stil LOHAS”, a explicat Charlie Zhang.

Până la înființarea fabricii, chinezii de la Chery Auto vor lansa modelul OMODA în România. Chery Omoda 5 este un SUV crossover compact produs de Chery începând cu anul 2022.

Omoda 5 este primul produs din seria de produse Omoda sub marca Chery. Pe multe piețe de export, modelul este comercializat ca Omoda C5 sau pur și simplu Omoda 5 sub marca separată Omoda, care este poziționată mai sus pe piață decât marca Chery.